Elhoztuk a három pontot Rákosmentéről

Egygólos sikert arattunk a fővárosban második NB III-as meccsünkön.

Vasárnap a Rákosmente FC otthonában lépett pályára az NB III-as bajnokság második fordulójában a Hódmezővásárhelyi FC. Ez alkalommal sokkal jobban sikerült számunkra a kezdés, mint egy héttel korábban a Szegedi VSE ellen. Már az első percektől támadólag léptünk fel, ami hamar helyzetekben is megnyilvánult, a 8. percben pedig egy szögletet követően Ludánszki Bence góljával a vezetést is sikerült megszerezni.

Ezt követően is voltak kisebb helyzeteink, ígéretes lehetőségek, ám a Rákosmente résen volt, így vagy úgy, de megállították támadásainkat. Mindeközben mi már a félpályánál letámadtunk, így a hazaiak komoly lehetőséget nem tudtak kidolgozni, szervezetten működött a vásárhelyi védekezés.

A fordulás után sem változott jelentősen a játék képe, a mieink uralták a pályát, igaz a játékrész közepén sikerrel vette át a kezdeményezést a Rákosmente, úgy tűnt kicsit melegünk volt, ám a cserék frissítést jelentettek és 5-10 perc alatt sikerült kijönni ebből a szituációból, újfent nálunk volt a mezőnyfölény, ám helyzeteinket nem tudtuk értékesíteni, így maradt az 1-0-s győzelem.

NB III Közép csoport, 2. forduló

Rákosmente FC – Hódmezővásárhelyi FC 0-1 (0-1)

RFC: Nyirati, Nagy J., Darabont, Torda, Molnár, Nagy B., Ott, Vattai, Lovász, Markos, Pusztai
Csere: Baranyai, Olasz, Darázs, Balaskó, Kaplár-Fehér, Győrfi, Horváth
Edző: Nagy Árpád

HFC: Weszelovszky, Huszár, Bódai, Bata, Tapiska, Mezei, Orosz, Ludánszki, Forró, Povázsai, Pleszkán
Csere: Kandó, Tóth, Darida, Selyem, Koncz, Katona, Gyürki
Edző: Szűcs Róbert

Szűcs Róbert: „Büszke vagyok a csapatomra, az egész keretre, hiszen ehhez a sikerhez is szükség volt mindenkire – így a szurkolókra is, a Blue Front tagjai ugyanis elkísértek minket, amiért hálásak vagyunk. Javarészt végig uraltuk a mérkőzést és megérdemelt győzelmet arattunk. Az örömre azonban sok idő nincs, megyünk tovább, szerdán már a bivalyerős Iváncsával játszunk, akik hatot rúgtak a Vácnak. Az eddigi legkeményebb meccsünkre készülünk.”

Forrás: hfc1912.hu