Változatos témák színes feldolgozásai születtek Mártélyon 2

Két héten át készítették műveiket az idei Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor résztvevői a programnak a több mint fél évszázada helyszínt biztosító ifjúsági táborban. A táborozás végén szakmai zsűri válogatta ki azt a mintegy hatvan művet, melyek az idei alkotótábor jövő évi beszámoló kiállításán lesznek kiállítva Vásárhelyen, az Alföldi Galériában.

A tábor idején készült művekből összeállított anyagot Hézső Ferenc Munkácsy-díjas festőművész, ifjabb Holler László festőművész, egyetemi adjunktus, Képiró Ágnes, a Tornyai János Múzeum művészettörténésze valamint Mucsi Zoltán művésztanár, a tábor vezetője válogatta.

Változatos témák színes feldolgozásai születtek Mártélyon 3

A közel két hetes intenzív alkotói folyamatban készült alkotások között egyaránt találhatóak naturális, a mártélyi holtág ihlette művek, valamint absztrakt megoldások is – fogalmazott a művekről Képiró Ágnes. A művészettörténész arra is rámutatott, hogy a tájábrázolások, portrék, csendéletek és a gondolati inspirációk tematikailag is változatos képet mutatnak, s amelyekkel 2021 elején találkozhatnak a Kossuth téri kiállítóhelyet felkereső látogatók.

Arany-Tóth Attila
közönségkapcsolati munkatárs
Tornyai János Múzeum