Szakmai terve még nincs, de a kérdéseket várja a NICS-HSUVC

Jelenleg nincs kész szakmai terve a NICS-HSÚVC-nek, de a jelentkezőket várják az egyesületbe – derült ki az úszó egyesület szerda délutáni sajtótájékoztatóján.

Kenéz László, az egyesület elnöke a Hód Úszó SE mai közleményére reagálva kijelentette, hogy nem kívánnak foglalkozni a rivális egyesület belügyeivel.

Risztov Éva, a tervezett összevont egyesület elnökjelöltje kifejtette, hogy elkezdték szakmai munkát felépíteni, és hamarosan szeretnék bemutatni az edzői stábot is. Kiemelte, hogy több csoportot hoznának létre: egy oktatásit és egy versenyzőit. Külön szeretné kezelni azokat, akik szeretnének megtanulni úszni, akik versenyezni szeretnének, és azokat, akik nem versenyszerűen szeretne úszni.

Szakmai terve még nincs, de a kérdéseket várja a NICS-HSUVC 1

A szakmai stáb kialakításán már elkezdtünk dolgozni. Mindenkit várunk szeretettel, aki úgy gondolja, hogy szeretne hozzánk csatlakozni, az Farkas Andrást keresse. Emellett én is itt vagyok, és állok rendelkezésre. Szeptember előtt már látni lehet majd, hogy milyen csoportok lesznek” – mondta el az olimpiai bajnok.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az edzői stábtól elvárják a szakmai tudást, és annak folyamatos képzést. Az edzőktől elvárják a Magyar Úszó Szövetség képzési rendszerében való részvételt. Risztov Éva elmondta továbbá, hogy szakmai tervet jelenleg még nem tud letenni az asztalra, de a kérdésekre, megkeresésekre szívesen válaszol.