Márki-Zay megint bekamuzta: önfeláldozásból lenne miniszterelnök-jelölt

A baloldal politikusai nem tudják elfogadni, hogy Magyarországon többségben vannak azok, akik az országgyűlési választásokon nem rájuk szavaznak – jelentette ki Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója annak kapcsán, hogy Márki-Zay Péter vasárnap sértegette a kormánypárttal szimpatizálókat.

Lapunk számolt be elsőnek arról, hogy Márki-Zay Péter megint durván belegyalogolt a Fidesz szavazóiba, amikor azt állította: Orbán Viktornak a legszegényebb, legtanulatlanabb emberek kellenek. A vásárhelyi polgármester, az önjelölt miniszterelnök-jelölt úgy gondolja: a tehetős és képzett emberek nem, csakis a szegény és műveletlen magyarok ikszelnek a Fideszre.

A témával a Hír TV is foglalkozott egy riportban, melyben Márki-Zay próbálta megmagyarázni, hogy nem úgy értette, mint ahogy mondta. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója az eset kapcsán pedig a következőt nyilatkozta a televíziónak:

„A baloldalon már hagyománya van annak, hogy a Fidesz-KDNP szavazóit sértegetik. Ha ezek mögé a szavak mögé nézünk, amit érdemes megtenni, akkor egy nagyon őszinte, antidemokratikus gondolatot találunk. Mi lehet az oka annak, hogy a baloldal politikusai sértegetik a Fidesz választóit? Az, hogy nem tudják elfogadni: Magyarországon többségben vannak azok az emberek, akik nem hisznek a baloldalnak, nem bíznak bennük, ezért az országgyűlési választásokon nem rájuk szavaznak.”