Idén nyáron sem unatkoznak a kutasi gyerekek

Székkutason – a térségben egyedülálló módon ingyenesen – 4 héten keresztül táborozhatnak a gyerekek a nyár folyamán – számoltak be a település Facebook oldalán.

2020. július 20-tól két héten keresztül nyári napközis táborban vehettek részt a gyerekek. A táborba a nagycsoportos óvodás korosztálytól a felsős általános iskolásokig jelentkezhettek a diákok és mindkét héten csaknem 40 táborozó vett részt a programokon.

A napközis tábort követően augusztus 3. és 14. között úszótábort szervezett az önkormányzat, 10-18 éves, úszni tudó fiatalok részére. A tábor helyszínéül a hódmezővásárhelyi Török Sándor Strandfürdő szolgál. A táborban való részvétel és az utazás is ingyenes. A tábor második hetére (2020. augusztus 10. és 14. között), továbbra is várják a 10 és 18 év közötti fiatalok jelentkezését, személyesen a Polgármesteri Hivatalban.

A táborok ingyenesek, csupán a nyári napközis tábor második hetén való részvételnek volt egyszeri, 1500 Ft-os költsége, melyet a különböző kézműves foglalkozások alapanyagainak, eszközeinek beszerzésre fordított az önkormányzat.