Rendezvények finanszírozására is pályázhatnak a civilek

Hétfő délelőtt a harmadik állomásához érkezett a „Közösségi szinten irányított városi helyi fejlesztések” című projekt Vásárhelyen. A civil szervezetek az Emlékpontban kaptak tájékoztatást arról, hogy hogyan tudnak pályázni akár rendezvények megszervezésére. 

A hétfői előadások témája a „Korcsoport-specifikus és generációk találkozási pontjait megteremtő közösségi és kulturális programok” volt. A pályázati kiírások közül ez az egyik legszínesebb, és a leginkább Hódmezővásárhelyt szorosan összefogó pályázati lehetőség.

Itt az a civil élet, ami az elmúlt években, évtizedekben Vásárhelyt híressé tette, amitől a vásárhelyiség érzésünk volt, előtérbe kerül. Pályázhatnak hagyományőrzők, azokra a megszokott programokra, amik már nagy hagyománnyal rendelkeznek a városban. Ilyen például az Őszi Tárlat. De pályázhatnak a művészeti, kulturális élethez kapcsolódó szervezetek is. Ide tartozik továbbá a jeles napok megünneplésére beadandó pályázatok is” – mondta el Walterné Böngyik Terézia, a Helyi Akciócsoport elnöke.

Rendezvények finanszírozására is pályázhatnak a civilek 1

Hétfőn az is kiderült, hogy az egészséges életmódot támogató rendezvények lebonyolítására is lehet pályázati forrásokat szerezni. Ha egy civil szervezet szeretne részt venni a programban, nincs más dolga, mint a város weboldaláról letölteni az adatlapokat, és azt visszajuttatni az önkormányzathoz. A beérkező pályázatokat egy helyi bíráló bizottság fogja kiértékelni.

A pályázati keret 40 millió forint, maximum 40 pályázat nyerhet, és egy-egy civil 1-8 millió forintot nyerhet.

Rendezvények finanszírozására is pályázhatnak a civilek 2

Rendezvények finanszírozására is pályázhatnak a civilek 3

Rendezvények finanszírozására is pályázhatnak a civilek 4

Fotók: Gémes Sándor