Márki-Zay: Orbánnak a legszegényebb, legtanulatlanabb emberek kellenek

Megint durván belegyalogolt a kormánypártok szavazóiba, szimpatizánsaiba a balliberális politikus! Az önjelölt miniszterelnök-jelölt azt állítja, a tehetős és képzett emberek nem szavaznak Orbán Viktorra; vagyis a Fideszre a szegény és műveletlen magyarok ikszelnek…

Tovább folytatja országos politikai helyezkedését Márki-Zay Péter, aki szemmel láthatóan igyekszik rálicitálni a balliberális IDEA Intézetre, illetve Gulyás Balázs ellenzéki publicista hírhedtté vált gondolatmenetére, és azon görcsöl, hogy minél hangosabban, minél harsányabban minősítse le, degradálja, „savazza” a kormánypártok és a miniszterelnök támogatóit. Érezhető, hogy mindent a miniszterelnök-jelölti castingnak rendel alá, hogy túlordítsa és lekörözze Gyurcsányt, Gyurcsánynét, Jakab Pétert, Szél Bernadettet, Szabó Tímeát és a Momentum örökké ideges megmondóembereit Fekete-Győrtől Donáth Annán át Cseh Katalinig!

Ami ezt a rossz ízű „versengést” illeti, megírtuk, a magyar hangos Gulyás nemrégiben úgy summázott: „TANULATLAN, VIDÉKI, IDŐS EMBEREK képezik a Fidesz táborát, de vannak kétmillióan, és együtt vannak kétmillióan, tehát ők a legnagyobb kisebbség.” Ehhez kapcsolódva az ATV-ben múlt pénteken arról beszélt Hódmezővásárhely önjelölt balliberális miniszterelnök-jelöltje, hogy „sokkal könnyebb úgy manipulálni egy lakosságot, ha a hírek értelmezéséhez nincs meg a tapasztalat, a felkészültség, a tájékozottság vagy éppen a nyelvtudás”.

Vasárnapi Facebook-prédikációjában pedig még jobban felturbózta a politikai árokásást, amennyiben arról elmélkedett, hogy – szerinte – Orbán Viktornak, családjának és barátainak nagyon kedvező, ha Magyarország szegény. Többek között azért, mert – elemzett – a Fideszre és Orbánra csak a szegény és tanulatlan magyarok voksolnak, a tehetősebb és képzettebb emberek nem.

Hallgassuk Márki-Zayt, és ízlelgessük „tanítását” arról, kik is alkotják – szerinte – Orbán Viktor és a kormánypártok szavazótáborát! (Avagy a 2010-es, 2014-es, 2018-as kétharmadot és a jelenlegi felmérések szerinti biztos pártválasztói többséget is…)

„Tehát őnekik nagyon jó az, hogyha ez az ország szegény. Több oka is van ennek, egyrészt a szegénységünk miatt kapott uniós pénzeket el lehet lopni, másrészről pedig a szegény emberek valamiért Orbán Viktorra szavaznak, a tehetős és képzett emberek viszont nem. Úgyhogy Orbán Viktornak most sajnos igenis érdeke az, hogy az ország lehetőleg kevéssé kiművelt emberfőket adjon, ezek az emberek nyugodtan menjenek; orvosok, tanárok menjenek külföldre nyugodtan, hiszen ezek úgysem szavaznának rá, őneki a legszegényebb, legtanulatlanabb emberekre van szüksége, mert azokkal lehet fönntartani az ő korrupt diktatúráját.”

Nem kicsit pikáns egyébként, hogy Hódmezővásárhely polgármestere két hete még úgy fogalmazott: „Azt a leghatározottabban szeretném cáfolni, hogy én valaha is a fideszes szavazókat minősítgettem volna.” Képzeljék csak, mi lenne, ha „minősítgetné” őket! No, de félre a tréfát: már akkor konkrét példákat sorolva lerántottuk róla a leplet, hogy mekkora hazugsággal rukkolt elő tulajdonképpen.

Mint ahogy az is csak kész átverés, hogy ő maga valamiféle szeretetközösség épít Vásárhelyen, vagy azt építene országosan. Ha eltűnik a máz, egyértelmű, hogy valójában a megosztás és a gyűlölködés az úr, ebből igyekszik politikai tőkét kovácsolni. A kommunikáció ezúttal is merőben más, mint a valóság. Csak a kezét figyeljék no meg a tetteit, és kiderül az igazság!

Fotó: Gémes Sándor