Panaszláda: ez a játszótér is az igénytelenség áldozatául esett 3

Ha a HMSZ Zrt. nem tudja megoldani a közterületek karbantartását, akkor külső vállalkozókat kérnek fel a feladatra – ismertette Márki-Zay Péter a vasárnapi Facebook-videójában.

– Teljesen jogos kritikákat fogalmaznak meg a lakosok a vásárhelyi közterületekkel kapcsolatban. Én magam is bejártam az elmúlt hetekben a HMSZ munkatársaival a zöldterületeket, és észrevételeztem, amikor például a járdaszigetek mellett fél méteres gyomot láttam – mondta a polgármester, aki szerint elfogadhatatlan és zavaró, hogy ilyen szinten gazos a város.

A helyzet kezelése érdekében új munkaerőt alkalmaznak az önkormányzati tulajdonú HMSZ Zrt.-nél, ahol személycserék is történtek. Márki-Zay Péter kijelentette: arra is felkészültek, ha a városi cég nem tudja megoldani ezt a feladatot, ekkor ugyanis külső vállalkozók segítségét veszik igénybe. Ugyanakkor hozzátette, javult a HMSZ munkája az utóbbi időben.

A Vöröskereszt és Rárósi út sarkán legeltetett birkák kapcsán kifejtette, elégedettek a bio fűnyírókkal, akik jó munkát végeznek. – Ez egy zárt terület, ahol a szag természetes szag, ezért ez környezetbarát megoldás. Az ősszel egy rendezvényen pedig fel is tálaljuk az egyik állatot a Szabadság téren élőknek – árulta még el a polgármester.

Fotó: Archív