Migránsok tízezrei lépték át az Európai Unió határait

Elképesztő mértékben nőtt a gazdasági bevándorlók száma az európai országokban. Míg Olaszországba 11 ezres tömegek érkeztek egy hét leforgása alatt, az Egyesült Királyság partjainál újabb, rekord mennyiségű illegális migráns kötött ki az amúgy biztonságos Franciaországból – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Folyamatosan dőlnek a bevándorlási rekordok a kontinensen. Az is megerősítést nyert, hogy folyamatosan növekszik a gazdasági bevándorlók száma, vagyis azon migránsoké, akik nem szenvedtek el üldöztetést, mégis menedékkérelmet adnak be.

Az ilyen bevándorlók legnagyobb célpontja továbbra is Olaszország, amit az olasz belügyminisztérium közleménye is tanúsít és mely külön felhívja a figyelmet arra, hogy az „autonóm kikötések az olasz partokon rövid idő alatt rendkívül megsokasodtak”. Luigi Di Maio belügyminiszter az EU-hoz fordult segítségért, azonnali válaszreakciót várva. Az a hír is hatalmas médiavisszhangot váltott ki, mely szerint mintegy 11 ezer illegális bevándorló kötött ki Olaszországban az elmúlt héten, melyek fele tunéziai lakos volt.

Ami tovább rontja az olasz kormány helyzetét, hogy igen magas a koronavírus fertőzés a bevándorlók között. Azon 293 migráns körében, akiket egy észak-olaszországi befogadótáborba szállítottak, 134 esetében állapítottak meg fertőzést.

Szintén komoly küzdelem zajlik a brit partokon a gazdasági bevándorlókkal, ám ők nem Tunéziából, hanem Franciaországból érkeznek. Nigel Farage rendszeresen tudósít a migránscsónakok érkezéséről és többször is felháborodottan jelezte, hogy Franciaország biztonságos és a migránsoknak semmilyen okuk nincs átkelni a Csatornán. Ennek ellenére ismét rekordmennyiségű 202 migráns ért partot Angliában, amely kikötésről a Daily Mail külön megjegyezte, hogy ezek csak azok az esetek, melyekről a hatóságok tudnak, és nem lehet megmondani, hogy pontosan hány bevándorló is érkezett az országba – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Forrás: magyarnemzet.hu

Fotó: illusztráció