Eifert János fényképeivel találkoztak a mártélyi alkotótábor résztvevői

Július 25-én nyitotta meg kapuit a Tisza holtága mellett a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor, amelynek résztvevői felkeresték Hódmezővásárhelyen az Alföldi Galéria Eifert-kiállítását, ahol megállapíthatták, milyen sok párhuzam figyelhető meg a képzőművészet és a fotóművészet között.

A Kossuth téri kiállítóhelyen augusztus végéig látogatható a vásárhelyi születésű fotóművész, Eifert János Visszapillantás (1964-2020) című, a galéria tíz termében mintegy másfélszáz fotót bemutató életműkiállítása. – Eifert János alkotásai inspirálók a képzőművészek számára – fogalmazott Mucsi Zoltán, az alkotótábor vezetője, kiemelve, hogy e két művészeti ág rokonok, s az Eifert-képek színvilága, kompozíciói, vagy akár témái is hatással lehetnek a festőkre, grafikusokra, vagy szobrászokra.

Eifert János fényképeivel találkoztak a mártélyi alkotótábor résztvevői 1

Mint elmondta, az idei táborban az ország minden területéről mintegy százan vesznek részt: amatőr és professzionális művészek, fiatal alkotók és idősebb művészetbarátok. Idén az egyéni alkotás lehetősége mellett szakmai előadások és zenei produkciók is gazdagítják a táborozók élményeit, valamint a jövő héten szakmai zsűri válogatja ki azokat az alkotásokat, amelyeket 2021 tavaszán az Alföldi Galériában láthatnak majd a látogatók a Mártélyi Képzőművészeti Szabadiskola beszámoló kiállításán.

Eifert János fényképeivel találkoztak a mártélyi alkotótábor résztvevői 2

Eifert János fényképeivel találkoztak a mártélyi alkotótábor résztvevői 3

Eifert János fényképeivel találkoztak a mártélyi alkotótábor résztvevői 4