Mindent rendben találtak a vásárhelyi idősotthon ellenőrzésekor 6

Továbbra is katonai parancsnok ügyel a hódmezővásárhelyi Kovács-Küry Időskorúak Otthonának egészségügyi biztonságára, járványügyi készültség mellett érvényben van a zsilipszobás hátsó, dolgozó bejárat használata, illetve a fokozott fertőtlenítés.

Bálint Gabriella, a Kapcsolat Központ főigazgatója a Rádió 7-nek elmondta, kisebb felújításokkal, az ágyrácsok cseréjével folyik a munka az intézményben. Hozzátette, köszönettel vették a folyamatosan érkező adományokat, az utóbbi hetekben a többi között a nehezen beszerezhető matracvédő huzatok nyújtottak nagy segítséget.

Közlése szerint az újraindult látogatások jelentik a legnagyobb változást, amely mind a rokonok, mind a bent lakók számára megkönnyebbülést hozott.

Bálint Gabriella erről részletesen így nyilatkozott: „Az idősotthonokban nagyon nagy sikere van a látogatásoknak. Mondhatjuk azt, hogy a nagy intézményünkben, a Kovács-Küry Időskorúak Otthonában 30 és 50 fő közötti az, aki a szerdai és szombati napokon eljön idős hozzátartozóit meglátogatni.”

Forrás: radio7.hu