Márki-Zay szerint eredmény, hogy nem épült új könyvtár a Kossuth téren

A vásárhelyi polgármester a 2018-as országgyűlési választáson nyíltan amellett a Joób Márton mellett állt, akit a napokban több százmillió forintos áfacsalás gyanújával vettek őrizetbe. Márki-Zay akkor ugyanis egyértelműen arról foglalt állást, hogy a szegediek az MSZP-s jelöltre adják le a voksukat.

Mint arról szinte a teljes országos sajtó beszámolt: több százmillió forintos áfacsalás gyanújával őrizetbe vette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Joób Mártont, a balliberális tábor, az Összefogás Szegedért egyik önkormányzati képviselőjét, Botka László (Összefogás Szegedért Egyesület) polgármester „bizalmasát”. Joób egyébként a 2018-as választáson az MSZP és a Párbeszéd közös országgyűlési képviselőjelöltje volt Csongrád megye 2-es körzetében (Szeged), de B. Nagy László, a Fidesz-KDNP jelöltje megelőzte.

Márki-Zay ajánlása: Joób…

Érdekesség, hogy akkor Márki-Zay Péter nyíltan támogatta a végül megbukott, most súlyos gyanúba keveredett Joóbot. A “korrupcióüldöző” vásárhelyi polgármester ugyanis arra biztatta a szegedieket és a homokhátságiakat, hogy a balliberális jelöltre szavazzanak, aki azonban csak 35,9 százalékot kapott.

Hogy is szokták mondani: madarat tolláról, embert barátjáról?

Egy kis visszaemlékezés, hogy el ne felejtsük:

Márki-Zay is támogatta a most lebukott szegedi képviselőt 2Márki-Zay is támogatta a most lebukott szegedi képviselőt 1

Márki-Zay is támogatta a most lebukott szegedi képviselőt

Képernyőmentések: taktikaiszavazas.hu