Össze-vissza beszél Márki-Zay a Bessenyei-botrányról

Hatalmasat robbantott legutóbbi Facebook-prédikációjában Hódmezővásárhely önjelölt miniszterelnök-jelöltje. Márki-Zay Péter azt állította, ő, a „szeretet atyja” soha nem minősítgette a Fidesz szavazóit. A legújabban főjuhászt játszó politikust megint hamarabb utolértük, mint a sánta kutyát!

Portálunkon az elmúlt évek során számos cikkben rántottuk le róla a leplet, hogy a szeretet hatalmát hirdető balliberális „új elit” hogyan vetette el városunkban a gyűlöletkultúra magvait, és milyen úton jutottunk el oda, hogy a megfélemlítés, a verbális erőszak, a düh és az indulat lett az úr az egykoron példásan békés közösségben. E tekintetben igencsak pikáns, hogy a felelősséghárítás koronázott királya, Márki-Zay Péter polgármester továbbra is azt állítja, a regnáló többség Vásárhelyen példát mutat abból, hogyan lehet szeretetközösséget építeni. A hírhedt „spiclitörvény” ötletgazdája különösen nagyot ment legutóbbi Facebook-előadásában, ahol egyenesen azt állította, ő ugyan soha, de soha nem bántotta a kormánypártok szimpatizánsait, pontosabban a Fidesz-szavazóit. Szerencséje volt, mert a jelek szerint ezt a kijelentését is elbírta a plafon.

Mi viszont nem bírtuk ki, hogy – természetesen a teljesség igénye nélkül – összeszedjük azokat a kirohanásait, melyeket a jobboldali pártok, a kormány és/vagy a Fidesz támogatói ellen intézett politikai színre lépése óta. Merthogy szögezzük le: Márki-Zay vagy szemrebbenés nélkül hazudik, vagy rendkívül rossz a memóriája!

Hallgassuk először, mit mondott 2020. július 19-én!

„Azt a leghatározottabban szeretném cáfolni, hogy én valaha is a fideszes szavazókat minősítgettem volna, mindig csak és kizárólag a Fideszt, én nem minden Fidesz-tagot általánosítva szoktam kritizálni.”

Nofene; ha így, hát így. Mindenesetre mi segítünk a „Főhősnek” , indulhat a memóriafrissítés!

Így NEM minősítgette a fideszes szavazókat Márki-Zay 2018 óta, best of!

Lehajtott fejű Biszku Bélák

Feledhetetlen, a 2018. áprilisi országgyűlési választás előtt a kampányhajrá hevében páros lábbal szállt bele a fideszesekbe. „Emellé a rendszer mögé roppant kellemetlen ma odaállni. Akik mégis úgy döntenek, hogy ennek a korrupt rendszernek a kiszolgálói, igenis ma azzal kell számolniuk, hogy az ő gyermekeik és unokáik lehajtott fejjel fognak menni az utcán, ezek az emberek Biszku Bélaként fognak közöttünk élni” – tett ebben a kontextusban gyűlölete, gyűlöletbeszéde tárgyává több millió anyaországi és határon túli magyar állampolgárt (sőt, ami a legmegengedhetetlenebb: megbélyegezte, megfenyegette az érintett közösség tagjainak gyermekeit, sőt: unokáit is).

Hülyék és ostobák

2018 októberében egy forró közgyűlési reggelen közzétett posztjában a fideszes képviselőket hülyének, a szavazók egy részét pedig ostobának nevezte. Az elementáris erejű felháborodás hatására később „finomított”: a képviselőket címkézte ostobának, a korábban leostobázott szavazókat pedig „még el nem veszített híveknek” írta át.

Márki-Zay és a Fidesz-szavazók: hazudik vagy rossz a memóriája?

Képzetlenek vagy rendkívül beszűkültek

A 2018. decemberi kormányellenes ellenzéki tüntetések hevében – a jobboldal részéről felmerült Békemenet lehetősége kapcsán –, szembesítést sürgetve, a Fidesz jellemzően az idősebb korosztályhoz tartozó támogatóinak képzetlenségéről, beszűkültségéről tartott kiselőadást, imigyen: „Én őszintén szólva nagyon várom ezt az újabb Békemenetet […] Egy nagyon jó alkalomnak találnám a Békemenetet arra, hogy szembesítsük a teljes megtévesztettség miatt még mindig a Fidesz őszinte antikommunizmusában és migránsellenességében hívő, és ezzel a vakhittel vezérelt, jellemzően képzetlen vagy rendkívül beszűkült, a világról kevés információval rendelkező és általában idősebb korosztályt […]”

Ostobák, tájékozatlanok, csökönyösök, megragadtak

2019. májusi amerikai haknikörútján sem feledkezett meg a kormánypártok támogatóiról, durva üzenetet küldött nekik a tengerentúlról. Ahogy akkor írtuk: sikerült szintet lépnie a gyűlölködésben.

Egy kommentelője akkoriban azt kifogásolta, egy Facebook-posztjában miért minősítette „ostobának” a fideszes szimpatizánsokat, akik szerint pártjuk bevándorlásellenes. A celeb politikus először úgy próbált magyarázkodni, hogy nem a fideszes szavazókról beszélt, hanem „hanem azokról az ostoba emberekről, akik valóban elhiszik azt, hogy Fidesz bevándorlásellenes. Ezt tényleg csak a legtájékozatlanabb emberek gondolják” – magyarázkodott.

Szerinte ugyanis aki „azt gondolja, hogy a Fidesz bevándorlásellenes, az valóban ostoba vagy rendkívül tájékozatlan. Az egyetlen bevándorlásszervező, bevándorláspárti, migránspárti, embercsempész szervezet Magyarországon a Fidesz. Aki ezt nem ismeri fel, ne haragudjon, ott mégiscsak azt kell mondjam, hogy az vagy teljesen tájékozatlan, vagy teljesen ostoba. És itt nem a Fidesz-szavazók egészéről beszélek […]” – vágta orrba virtuálisan mégiscsak a kormánypártok támogatóit.

A külhoni magyarokat, a kormánypártok határon túli szimpatizánsait sem hagyta ki a szórásból, róluk azt mondta: annyira „hálásak a magyar útlevélért, hogy ők folyamatosan a Fideszre fognak szavazni, akkor is, ha a Fidesz nyilvános kivégzéseket fog rendezni Budapest főterén. Vannak ilyen csökönyös, megragadt emberek is. De sajnos aki azt hiszi, hogy a Fidesz bevándorlásellenes, az kimondottan ostoba” – tette fel a koronát teljesítményére.

A vírus nem válogat

Végül, de nem utolsósorban 2020 márciusában, a koronavírus-járvány első hullámának magyarországi berobbanása, a veszélyhelyzet kihirdetése okán is akadt egy „kedves” üzenete a kormánypártok támogatóihoz. Ami persze nem minősítgetés, de akkor is: egy teljes közösségért felelős polgármesterhez finoman szólva is méltatlan. Történt, hogy a városvezető egy napon összefogást, békességet hirdetett, majd nem sokkal később kiderült: saját intelmeit sem veszi komolyan. „A vírus nem válogat, a fideszes szavazókat sem kíméli!” – vetette oda egy posztjában Márki-Zay. Aki friss állítása szerint példát mutat abból, hogyan lehet szeretetközösséget építeni.

NEM, Kedves Olvasó, megnyugodhat; a klasszikus mondást idézve NEM Ön a hülye/NEM Mi vagyunk a hülyék – ezúttal is az a bizonyos tükör a görbe…

A belső képernyőmentés forrása: Vásárhely 24