Elkezdődött a vásárhelyi strandbuli

Az biztos, hogy hely akad még a medencékben a vásárhelyi strandon, aminek 90 éves fennállását ünneplik ezen a hétvégén. Az időjárás nem volt kegyes a szervezőkhöz…

Az eső elmosni látszik az egész szombati napot, így a 90 éves Jubileumi Fürdő Juliális is „erős” kezdéssel kezdődött meg. A medencék finoman szólva sem teltek meg, és a körhintán sem fog sok gyerek elszédülni. Eső, sár, és teljes érdektelenség.

Elkezdődött a vásárhelyi strandbuli 1

Egyedül a főzőverseny csapatai tartanak ki, még ebben a zord időjárásban is. Csáki Zsolt, gasztro-szervező elmondta, hogy korabeli ételeket készítettek a szombati napon a csapatok. A 90 évvel ezelőtt olyan szakácsok kerültek előtérbe, mint például a Gundelek, akik nem csak elkészítették a finomságokat, hanem le is írták a recepteket.

Elkezdődött a vásárhelyi strandbuli 2

Összesen 10 csapat jelentkezett a versenyre, akik 4 kategóriában versenyeznek. Külön értékelik a leveseket, az egytálételeket, a desszerteket és menüket. A zsűri tagjait több vásárhelyi büszkeség alkotta. Értékelt az Oscar díjas Bihacsy László, a több helyi szakácskönyv megjelenésében közreműködő Benkő László, Mucsi Imre, illetve a rendezvényegyik főszervezője, Csáki Zsolt.

Elkezdődött a vásárhelyi strandbuli 3

Dübörög a vásárhelyi strandbuli

Dübörög a vásárhelyi strandbuli 1