Berci gyógyulásáért rúgták a bőrt

A közösség továbbra is rendületlenül támogatja az osteosarcomával küzdő Keresztes Bertalan (Berci) harcát. Hogy enyhítsék a család anyagi terheit, július 19-én egy jótékonysági sportnapot rendeztek – számol be a Vásárhely24.

Mindszent városa ismét bebizonyította, hogy lakói össze tudnak fogni és egy emberként állnak egy jó ügy mellé. Július 19-én, a mindszenti sportpályán családi sportnapot tartottak, amelynek a teljes bevételét Berci gyógyulására fogják fordítani. Miközben többek között tombola, ugrálóvár, finom ételek és remek zene várt mindenkit, a pályákon 15 csapat mérte össze tudását. Nemcsak mindszenti focisták rúgták a bőrt, más városok játékosai – köztük hódmezővásárhelyiek – is képviseltették magukat.

Szűcs Sándor, a Mindszenti Mocorgó UFC elnöke és az egyik szervező elmondta, a vásárhelyi Blue Front kereste meg őket azért, hogy együtt tegyenek valamit Berciért. Innen indult a sportnap ötlete, amire végül 15 csapat jelentkezését fogadták el. Szűcs Sándor hozzátette, többen is jöttek volna, ám a meccseket akkora létszámmal már nem tudták volna lebonyolítani.

Berci gyógyulásáért rúgták a bőrt 1

Szabó Mihály, a Mindszenti Mocorgó UFC egyesület egyik tagja, az U7 és U9 vezetőedzője, illetve a sportnap másik szervezője kifejtette, Berci családjának szinte minden tagja kötődik a Mocorgó UFC-hez, így az ügy még közelebb áll hozzájuk. „Berci hét éves kora óta itt nevelkedett, edzett, mindaddig, míg az iskolaválasztás miatt át nem került Csongrádra” – emelte ki. Továbbá Berci édesanyja óvónőként dolgozik, így a legkisebb focisták tőle indulnak, édesapja négy évig volt elnökségi tag, a nővére pedig most is a Mocorgó csapatát erősíti.

Mivel az egyesület anyagi forrásai végesek, így a jótékonysági sportnap bevétele az, amivel igazán tudnak segíteni. Ide tartozik a csapatok nevezési díja, emellett a rendezvényre kitelepült szolgáltatók – étel, tombola, játék – is felajánlották a bevételüket.

Szabó Mihályt jó érzéssel tölti el, hogy a városban már volt jótékonysági főzés, futás, süteménysütés és most ők is hozzá tudtak járulni a nemes célhoz.

Berci gyógyulásáért rúgták a bőrt 2

Szűcs Sándor még elmondta, augusztusban elkezdődnek az edzéseik és lehetségesnek tartja, hogy az ősszel újra lesz ehhez hasonló program a városban. Továbbá köszönetet mondott minden támogatónak, hiszen rengeteg hozzájárulás érkezett.

A szervezésben Ördög Andrea is oroszlánrészt vállalt, aki ráadásul korábban egy Facebook oldalt is létre hozott. Ezen a platformon bármit licitre lehet bocsájtani, az ott összegyűlt összeget pedig szintén a Keresztes család kapja meg.

A vasárnapi családi sportnap a kezdeti rossz idő ellenére is sokakat vonzott, rengetegen segítették Berciéket. Úgy tudjuk, hogy Mindszenten további rendezvényeket is terveznek és minden követ megmozgatnak, hogy a kezelések anyagi terhét valamennyire levegyék a család válláról.

Berci gyógyulásáért rúgták a bőrt 3

Forrás, fotók: vasarhely24.com