A sok birka meg majd rágja a füvet… - eddig poénkodtunk ezzel, most valóssággá válik 1

Sokszor poénkodtunk azzal, hogy a városra birkákat vagy teheneket kellene ereszteni, hogy ne legyen ekkora a „diverzgyep”. Sosem gondoltam volna, hogy ez valóssággá válik” – írja Zoltán nevű olvasónk, akinek sikerült lencsevégre kapnia a város legújabb mintaprojektjét.

Az egyik Facebookos csoportban bukkantunk erre a gyöngyszemre, amiről először tényleg azt hittük, hogy egy vicc. Nevettünk is rajta, hogy milyen szégyen lenne, ha egy megyei jogú városban birkákkal vágatnák/rágatnák a gazt… köhm… diverzgyepet” – írja olvasónk.

A sok birka meg majd rágja a füvet… - eddig poénkodtunk ezzel, most valóssággá válik

A birka-fűnyíró projekt azonban nem vicc, vannak, akik ezt tényleg komolyan gondolják. Ha pedig jól belegondolunk, van is benne valami! Készül az új mintaprojekt: spórolunk az emberi munkaerővel – kevesebb pénzt kell szétosztani, több jut a független városi médiában megjelenő mélyinterjúkra; a birkák jól laknak, és még fizetni sem kell a takarmányért; és még munkahelyeket is teremtenek: birkákat terelő juhászok jelentkezését várják (jelige: köztérből legelő).

Kezdek büszke lenni a lakhelyemre, hiszen hamarosan a világ legnagyobb tanyaközpontjává válunk. A városvezetés kapsikol a több tízezer forintos beruházásoknak, a sok birka meg majd rágja a füvet” – zárta sorait Zoltán, aki a fényképeket is küldött a vígan legelésző prototípusokról.

A sok birka meg majd rágja a füvet… - eddig poénkodtunk ezzel, most valóssággá válik 2

Sok sikert kívánunk, reméljük a bio-fűrágóknak nincs diverzgyep allergiájuk!