Márki-Zay szerint eredmény, hogy nem épült új könyvtár a Kossuth téren

Az alábbi olvasói levél érkezett csütörtökön szerkesztőségünkhöz, változtatás nélkül közöljük.

„A nagy társadalmi szervező magányossága!

 Sok politikussal találkozott hősünk, sok pártkorifeussal parolázott, sokan ismerik már a nevét, de igazából, csak most tudtuk meg, hogy ennek a magát vezérnek tekintő embernek, van egy álma: miniszterelnök szeretne lenni. Visszaemlékezés az én kamaszkoromra, amikor lelkesen űrhajós, vagy hajóskapitány szerettem volna lenni. Igaz mindig érdekelt a delfinek beszéde is. Eltelt azóta jó pár év, és csak megértően mosolygok, kamasz gyermekeim hasonló álmain. Igaz, van néhány olyan ismerősöm, akik arról álmodoznak, és néhány pohár ital után, el is magyarázzák, hogy lehetnek még híres emberek. Bájos pillanat, amikor a feleség kedvesen megcirógatja a buksiját az illetőnek.

Teljesen életszerű, hogy valaki szeretné megmutatni magát, hogy észrevegyék az emberek, hogy kitűnjön a tömegből. Sajnos olyan is előfordul, hogy nevetségessé válik az ember. Erre is, arra is van számtalan példa. Vegyük például a polgármesterünket, Márki-Zay Pétert. Kétszer is győzött az önkormányzati választásokon. Az első győzelme után eufóriában járkált. Budapesten és más városokban is tömegek előtt tartott rendkívülinek szánt beszédeket. Sajnos, aki túlértékeli magát, az nem veszi észre, hogy egyre kevesebben kíváncsiak a beszédeire.

Polgármesterséghez nem ért, igaz nem is akart az lenni, csak ugródeszkának használja. Önnön nagyságától elvakulva- mit neki gaz, szúnyogirtás, pályázat – egyszer csak elhatározta, hogy elvegyül azok között, akik a nagy politikában osztják a kártyát. Bejelentkezett miniszterelnöknek a 2022-es választásra önjelöltként, mert a kutya sem kérte erre. Mit ad isten, egy hasonszőrű, véletlenül megválasztott polgármester lett volna a kihívója. A nagypolitika nem az ő területe, mert nincs realitás érzéke, bár ravasznak ravasz.

Miután az országos sajtóban nagydobra verette, hogy Karácsony Gergely lesz a kihívója, döbbenettel értesült róla, hogy egyedül maradt a porondon. Karácsony Gergely nem állt ki ellene. Sokat taktikázott a polgármesterünk, csak nem vette észre, hogy Fletóval nem lehet egy tálból cseresznyézni. A sajtó gyakorlatilag nem is támogatta. Egyébként is, kíméletlen korrupcióellenes harcosként hirdeti magát, de gyakorlatilag alig-alig emelte fel a szavát a Gajda, illetve Lackner-ügyben. Mit tudhat Márkiról, a múltjáról Gyurcsány Ferenc? Vajon ezért léptette vissza Karácsonyt? Bár lehet, hogy csak színjáték az egész látszat szembenállósdi. Mennyiben függ Márki a DK-tól? Lehet, hogy csak egy ujjpattintás Gyurcsánytól és lekerül a tábláról az önjelölt magányosunk? Egy polgármestert szeretnek a városlakók, Márkitól pedig már a hívei is kezdenek elfordulni. Gondolkodásra készteti az embert, hogy tényleg ezt akarták-e a rá szavazók?”

Valami felbosszantotta? Valami bántja? Panaszkodjon, írja meg, ha valami nem tetszik, valami botrányosra, valami elkeserítőre, valami szomorúra vagy éppen valami örömtelire bukkan Hódmezővásárhelyen vagy térségében! Email-címünk: szerkesztoseg@promenad.hu, valamint nyitva áll Panaszládánk is!