Vásárhelyen is megvannak az első koronavírus-fertőzöttek!

„Szégyenletes, hogy mindenki magával van elfoglalva, és nem gondol a másikra” – írta szerkesztőségünknek egy névtelenséget kérő olvasónk, aki az emberek maszkhasználatával kapcsolatban fejezte ki nemtetszését.

Íme olvasónk levele:

„Panasz

Engem az bosszant, hogy az emberek nem veszik fel a maszkokat. Nem az, hogy félek, de egyszerűen bosszantó, hogy nem veszem fel, mert nem véd, nem kapok benne levegőt. De azt nem nézik, hogy nem magukért, hanem az embertársaikért kell felvenni. Lehet, hogy nem tudja, hogy fertőzött.

Ha felveszi, kevesebb bacit juttat a levegőbe, a másik emberen is rajta van, kevesebb bacit kap meg. Lehet, nem lesz olyan súlyos a lefolyása. Sok ember nem jár orvoshoz, azt sem tudja, van-e valami krónikus betegsége. Ezzel a szemlélettel, hogy nem véd, meg nem veszem fel, lehet egy gyermekes családanyát, családapát (rosszabb esetben mind a kettőt) juttat a lélegeztetőgépre, esetleg a halálba.

És ezt nem nézik. Szegény gyerekek meg nőnek fel, valamelyik (mindkettő) szülő nélkül. A másik, hogy gyerekre nem veszélyes. De, csak nem annyira. De tegyük fel, asztmás a gyermek, rá ez baromira veszélyes. Alap esetben sem jól működik a tüdő, nemhogy, ha elkapja a vírust.

Minap az egyik bevásárlóközpontban jártam, és 10 emberből 8 emberen vagy nem volt maszk, vagy az állára tette, vagy az orra volt ki belőle. Én sem kapok benne levegőt, de ha netán fertőzött lennék, így kevésbé adom át másnak. Hisz a baci cseppekben jön, a cseppet meg felfogja a maszk, így a nagy része bent marad.

Kicsit gondolhatnának az emberek a másikra. De ez szégyenletes dolog, hogy mindenki magával van elfoglalva.”

Valami felbosszantotta? Valami bántja? Panaszkodjon, írja meg, ha valami nem tetszik, valami botrányosra, valami elkeserítőre, valami szomorúra vagy éppen valami örömtelire bukkan Hódmezővásárhelyen vagy térségében! Email-címünk: szerkesztoseg@promenad.hu, valamint nyitva áll Panaszládánk is!

Fotó: Illusztráció