Futópadon tették meg az #ittélünk kihívás kilométereit

Szombat délután futópadon teljesítették az #ittélünk kihívás kilométereit azok a vásárhelyi sportemberek, akik regisztráltak a Magyar Futósport Egyesület honlapján. A cél elérésében Bagi Mátyás, a Szeretem Vásárhelyt tagja volt a segítségükre.

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület és a Magyar Futósport Egyesület egy kihívásra buzdítja a vásárhelyi sportolókat. Az #ittélünk nevet viselő versenyhez bárki csatlakozhat, és aki lefutja az adott távokat, illetve befizeti a nevezési díjat, az egy Csongrád-Csanád megyét ábrázoló érmet kap emlékül. A megmérettetés a megye névváltoztatására, és a sport fontosságára hívja fel a figyelmet.

Futópadon tették meg az #ittélünk kihívás kilométereit 2

Az 1, 3, 5 és 10 kilométeres távokat futva, gyalog vagy akár kerékpárral is meg lehet tenni, akár csoportosan (betartva a kellő távolságot), vagy egyénileg. Van olyan, aki a természetet választotta a kihívás teljesítésének helyszínéül, és olyan is akadt, aki szombat délután a Kriko Gymben teljesítette a távok egyikét, Bagi Mátyás vezényletével.

A tréner, és a Szeretem Vásárhelyt tagja kifejtette, hogy nagyon sok ember a koronavírus miatt csak otthon tudott edzeni, és futni is szinte csak futópadon tudott. Ez adta az ötletet, hogy a szombaton közösen teljesítsék az #ittélünk kihívást. „Annak is van egy bája, hogy 3-4 ember egymás mellett fut, mégsem egyforma sebességgel. Egy centit sem fogják egymást elhagyni, mégis egyikük hamarabb fog célba érni” – tette hozzá Bagi.

Futópadon tették meg az #ittélünk kihívás kilométereit 1

A nagy meleg egy kicsit visszavetette a jelentkezők számát, azonban így is több futam indult a megmérettetésen. Mátyástól megtudtuk, hogy a női mezőnyben gyerekek is jelentkeztek, ezért ők 1 kilométert futottak, míg a férfiaknak 5 km-t kellett teljesíteni szombaton.

Bagi Fanni, és Tóth Csilla elmondta, hogy a kinti futást azért szeretik, mert szeretik a természetet, illetve szép környezetben lehet sportolni városunkban. Hozzátették, hogy a Kriko Gymben is könnyedén teljesíthető lesz a táv, hiszen nagyon jól felszerelt edzőteremről van szó, így a futópad is színvonalas. Csilla inkább a tájfutásban jeleskedik, de már nagyon várta a futópados lehetőséget is.

Futópadon tették meg az #ittélünk kihívás kilométereit Vásárhelyen

Futópadon tették meg az #ittélünk kihívás kilométereit Vásárhelyen 1

Futópadon tették meg az #ittélünk kihívás kilométereit Vásárhelyen 2