Cseri Tamás: a városnak 5 milliárd forintba került Márki-Zay politikai karrierje 5

A polgármester ismét megmutatta, mennyire alkalmatlan a város vezetésére, és azt is, hogy fontosabbak neki az ATV-ben adott riportok, mint a település fejlesztése – jelentette ki Cseri Tamás annak kapcsán, hogy meghiúsul Vásárhelyen az új könyvtár és tudásközpont építése. A fideszes önkormányzati képviselő emlékeztetett: Márki-Zay Péternek az egyik fő kampányígérete volt, hogy megvalósítja a közel 5 milliárd forintos beruházást.

– Az önkormányzat a napokban kapott egy levelet a kormánytól, amiben közölték, hogy Hódmezővásárhely az új könyvtár és tudásközpontra nem kapja meg a közel 5 milliárd forintos támogatást, sőt, az eddig lehívott forrásokat is vissza kell utalnia. A városvezetés ugyanis közel három évig szerencsétlenkedett, szerződéseket szegett meg, holott az adófizetők pénzével nem lehet játszani – ismertette csütörtöki sajtótájékoztatóján Cseri Tamás.

Az önkormányzati képviselő szerint ez kiválóan rámutat arra, hogy hova vezet a politikai cirkusz az építkezés helyett.
– A kormány és az önkormányzat 2017 elején tárgyalt a beruházásról, amit az állam a Modern Városok Program által 5 milliárd forinttal támogatott. A tervezés elindult, 2017 októberében négy alkalmas helyszínt találtak a könyvtárra. A lakosok véleményét is kikérték, és az eredmény szerint a Kossuth térre tervezték a létesítményt, majd több mint harminc tervpályázat érkezett a kivitelezéshez. A konkrét tervek is megszülettek, majd 2018-ban jött Márki-Zay Péter, aki a kampányában azt ígérte, más helyen építi meg a könyvtárat – elevenítette fel a fideszes politikus.

Cseri Tamás: a városnak 5 milliárd forintba került Márki-Zay politikai karrierje 1

Hozzátette, azóta két és fél év eltelt, és még mindig csak oda jutott a polgármester és a városvezetés, hogy a helyszínek között válogatott: hiába szavazták meg egy új voksoláson a helyiek a Zrínyi utcát, a képviselőtestület a hódtói füves terület mellett döntött, ahol újra kellett kezdeni a tervezési folyamatokat.

Cseri Tamás felhívta a figyelmet: a könyvtár és az elsősorban fiataloknak szóló tudásközpont mellett egy 300 férőhelyes mélygarázs is szerepelt a projektben. Ezért kellett volna az egyik belvárosi helyszínen maradni, mivel így ott a parkolási gondok is megoldódtak volna.

– Márki-Zay Péter ismét megmutatta, mennyire alkalmatlan, és azt is, hogy az ATV-ben adott riportok fontosabbak neki, mint a város fejlesztése. Az országos politikai vérkeringésbe szeretne bekerülni, nemrég ismét bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek, miközben milliárdokat bukott a város. Ilyen árai vannak annak, ha valaki a feladata helyett saját politikai karrierjét építi: Vásárhely most 5 milliárd forinttal járult hozzá ehhez – jelentette még ki a képviselő.

Cseri Tamás: a városnak 5 milliárd forintba került Márki-Zay politikai karrierje 2