Városháza_Polgármesteri_Hivatal

Kevesebb, mint két hét alatt a vásárhelyiek felháborodása megfutamodásra kényszerítette Márki-Zay Pétert – írja közleményében Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Hódmezővásárhelyi Szervezete, amit változtatás nélkül közlünk.

Visszavonulót fújt, de továbbra is a vásárhelyiekre akarja erőltetni spiclitörvényét Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter június 25-én rendeletet terjesztett a közgyűlés elé, amelynek lényege, hogy az önkormányzat pénzt fizet annak, aki feljelentést tesz, ha a feljelentett polgárt jogerős bírósági, vagy hatósági döntés elmarasztalja. A spiclitörvény néven elhíresült rendeletet a polgármester támogató többség elfogadta.

Az ’50-es évek világát, a kommunizmus legsötétebb éveit idéző spiclitörvény biztosítja a feljelentőknek a névtelenséget, korlátlan hatalmat ad a polgármesternek, hogy eldöntse, melyik bizonyíték mennyit ér, és a legfeljebb 100 ezer forintos „besúgó-díj” összegét maga határozza meg. A spiclitörvény hatálya kiterjed a lakossági ingatlanok, magánterületek rendben tartását, a lakossági szokásokat és a közösségi együttélés szabályait meghatározó helyi rendeletre is, széles kört nyitva a város által fizetett feljelentésekhez.

Miként arra korábban is felhívtuk a figyelmet, elfogadhatatlannak tartjuk, hogy Hódmezővásárhely önkormányzata adófizetői pénzzel ösztönözze azt, hogy a város polgárai egymás ellen feljelentéseket tegyenek. Elfogadhatatlan, hogy a vásárhelyi polgárokról a városházán bizonyítékokat gyűjtsenek, hogy a polgármester az igazságszolgáltatás helyébe lépve akarjon bíráskodni a vásárhelyiek felett.

Kevesebb, mint két hét alatt a vásárhelyiek felháborodása megfutamodásra kényszerítette Márki-Zay Pétert. A házmesterek rendszerét visszaépítő, botrányos rendelet nemcsak az erkölcs, a józan ész és a tisztesség, de a jogszerűség próbáját sem állja ki, a polgármester azonban mindezek ellenére továbbra is rá akarja erőltetni a vásárhelyiek közösségére, így holnap újra a testület elé viszi.

Márki-Zay Péter spiclitörvénye lábbal tiporja a személyes adatok védelméről szóló jogszabályokat, a személyiségi jogokat, a hazai jog- és igazságszolgáltatási rendszer működését és az emberi méltóságot. Egy ilyen rendeletnek semmi keresnivalója nincs 2020 Magyarországán, de azt jól mutatja, mit is gondol valójában a Márki-Zay a demokráciáról.