Kültéri fitneszpark, új út és temetőparkoló is épül Székkutason

Hamarosan újabb fejlesztések indulnak a településen, ahol kültéri fitneszpark és temetőparkoló épül, illetve útfelújítás és belvízelvezetés is lesz – hangzott el Székkutas keddi képviselő-testületi ülésén. A községben emellett 89 gyermek iskolakezdési támogatást kap az önkormányzattól.

A veszélyhelyzet utáni első testületi ülését tartotta meg július 7-én a székkutasi képviselő-testület.

Szél István polgármester ismertette, a koronavírus miatt az elmúlt hónapokban mintegy 2,5 millió forintot fizettek ki az önkormányzati költségvetésből eszközökre, védőfelszerelésekre és munkabérekre.

Kültéri fitneszpark, új út és temetőparkoló is épül Székkutason 2

Az ülésen elfogadták a 2019-es zárszámadást, ami szerint a település a tavalyi évet közel 800 millió forintos bevétellel, 702 millió forintos kiadással és 96 millió forintos pénzmaradvánnyal teljesítette.

Szó esett a várható fejlesztésekről is. Mint elhangzott, a Vidékfejlesztési Program által 5 millió forintból kültéri fitneszparkot alakítanak ki a Sportcentrum területén. A 11 eszközből álló létesítmény szeptemberre készül el.

A temetőtől a Pusztaszéli útig felújítják az utat, ami 17 millió forintba kerül. Emellett közel 5 millió forintból a temetőben parkoló épül. A beruházások augusztus 31-ig száz százalékban a Magyar Falu Programnak köszönhetően valósulhatnak meg.

Kültéri fitneszpark, új út és temetőparkoló is épül Székkutason 4

Székkutason hosszú évek óta hagyomány, hogy iskolakezdési támogatással segítik a település iskolásait. A községben összesen 103 gyermek tanul, akik közül 16-an részesülnek rendszeres állami gyermekvédelmi támogatásban. Az önkormányzat pedig a további 87 iskolásnak ad fejenként 5-5 ezer forintot, így összesen 435 ezer forintot fordítanak erre a célra.

A jövő héten kezdődik mintegy 200 millió forintból a belterületi vízelvezetés harmadik üteme. A témában szerdán fórumot is tartanak a településen. Szél István elmondta, 2010 óta pályázati forrásokból közel félmilliárd forintot költöttek vízrendezésre.

Kültéri fitneszpark, új út és temetőparkoló is épül Székkutason 1

Nyáron örök téma a szúnyogirtás. Kutason idén saját forrásból már két alkalommal végeztek gyérítést, és szerda este a katasztrófavédelem is fellép a vérszívók ellen. Ezt követően, ha a lakosok igénylik, a község vezetése újabb irtást rendel majd. Tavaly összesen hat alkalommal gyérítettek a településen.

Fotók: Gémes Sándor