Ők lettek az idei Táblaképfestészeti Biennálé legjobbjai 1

A szezon kezdetén talán senki sem fogadott volna nagy pénzzel arra, hogy a Puskás Akadémia a harmadik helyen fejezi be a 2019–20-as idényt. A siker azonban nem maradt el, és ennek a kiharcolásában nagy szerepet vállalt egy vásárhelyi fiatalember, Sós Bence is.

Először is engedd meg, hogy gratuláljunk a 3. helyhez! Milyen érzések vannak most benned?

Nagyon nagy élmény ez számunkra. Egy különleges szezon volt a koronavírus-járvány miatt. Erre senki nem számított, viszont azt tudtuk, hogy lesznek olyan csapatok, akik jól jönnek ki ebből a szituációból, és lesznek olyanok, akik rosszul. Mi mindenféleképpen enne nagy nyertesei voltunk, hiszen a leállás előtt 6 ponttal voltunk lemaradva. Ezt a lemaradást az újraindulás utáni 8 meccsen sikerült behoznunk, és így a 3. helyet megszereznünk.

Irány az Európa Liga! Milyen lehetőségeket látsz ebben?

Ez egy óriási lehetőség mindenki számára. Nagyon örülök ennek, ez egy nagyon nagy dolog. Bízom benne, hogy együtt marad a csapat, illetve ha egy-egy posztra erősítés kell, akkor azt a vezetőség orvosolni fogja. Nem lesz egyszerű, hiszen nem oda- visszavágós fordulók lesznek, hanem egy meccsen fog eldőlni a továbbjutás. Már az is nagyon nagy siker, hogy idáig eljutottunk, de ha 1-2 fordulót tudnánk menetelni az Európa Ligában, akkor az óriási élmény lenne.

Ők lettek az idei Táblaképfestészeti Biennálé legjobbjai 2

Van-e olyan csapat, aki ellen szívesen játszanál?

Amikor még a Videotonban játszottam, volt szerencsém testközelből megismerni a Chealse-t, ami hatalmas élmény volt. Ha az van megírva nekünk, hogy ki kell esnünk, akkor mindenféleképpen egy hasonló kaliberű csapat ellen szeretném ezt átélni. Az minden játékosnak nagy élmény, ha egy top csapat ellen tud játszani.

Vásárhelyről kaptál-e gratulációkat? Hiányzik-e a szülővárosod?

Persze, nagyon hiányoznak a barátaim, a családom. Szeretek otthon lenni, és mivel most kaptunk 2 hét szünetet, tervezem is, hogy a jövő héten hazalátogatok. Nagyon várom már, hogy otthon legyek egy kicsit. És ha már Vásárhely, bízom benne, hogy a HFC is hamarosan az MBIII-ban tudja folytatni a küzdelmeket.

Nagyon sokan írtak otthonról, rengeteg gratulációt kaptam mind a HFC csapatából, mind a barátaimtól. Nagyon jól estek ezek, köszönöm szépen mindenkinek!

Ők lettek az idei Táblaképfestészeti Biennálé legjobbjai 3

Fotók: pfla.hu