Elkezdte a felkészülést a HFC felnőtt csapata

Július 1-én megkezdte a felkészülést a következő szezonra a Hódmezővásárhelyi FC felnőtt csapata. A helyzet pikantériája, hogy még nem tudni, hogy a megyei élvonalban vagy az NB III-ban indul az együttes, bár az edzésmunkát ez nem is feltétlen érinti.

Az elmúlt hetekben nyári pihenőjüket töltötték a HFC felnőtt csapatának játékosai, július elsejével viszont indulhat a közös munka és a felkészülés a következő szezonra. A helyzet egy kicsit érdekes, hiszen a csonkaszezonban elért második helyünk azt jelenti, hogy a következő szezont a megyei élvonalban kezdhetné csapatunk. Ugyanakkor az MLSZ a következő szezonban három húszcsapatos csoportban indítja el az NB III-as bajnokságot, tehát több klub részvételével zajlanak majd a küzdelmek. Ha pedig lesznek együttesek, amelyek nem vállalják a szereplést, akkor megeshet, hogy a legjobb megyei ezüstérmes csapatokat kérik fel az NB III-as szereplésre, ezen a ranglistán pedig a Hódmezővásárhelyi FC áll az élen, így az NB III-as nevezést le is adta egyesületünk. Mindez azonban nem feltétlen érinti az edzésmunkát, hiszen az előző szezonban is az NB III-ra jellemző ritmusban és gyakorisággal zajlottak a heti edzések, ezen pedig nem változtatunk, de az elmúlt időszakban életre hívott koncepcióhoz is ragaszkodunk és továbbra is vásárhelyi és helyi kötődésű játékosokból állhat a csapat.

„Nem hiszem, hogy ezen a koncepción változtatunk. Egyelőre távozókról és érkezőkről sem tudok. Ha a megyeegyben indulunk, és esetleg lesz is néhány távozónk, akkor is maradhat a keret és úgy is komoly célokkal vághatunk bele a bajnokságba. Amennyiben az NB III-ban lesz lehetőségünk indulni, akkor le kell ülni és át kell gondolni, hogy mire lehet elég a keret. A 20 csapatos bajnokság azt jelenti, hogy 38 mérkőzésünk lesz, ami sok, nem lehet 16-18 játékossal lejátszani. Vélhetően próbajátékosaink lesznek, de igazán nagy igazolásokra a jelenlegi tervek szerint nem kell számítani” – fogalmazott Szűcs Róbert vezetőedző.

Szombaton már az első edzőmeccsét is lejátssza a csapat a fővárosban, majd várhatóan a megyei és környékbeli csapatokkal, a Szentessel, Kiskunfélegyházával és Tiszaszigettel is játszunk edzőmeccseket, de ez a program még nem végleges.

Forrás: hfc1912.hu