Soha nem tapasztalt akkora fejetlenséget egy hölgy, mint most a vásárhelyi városházán 3

„Megdöbbenve szereztünk tudomást arról, hogy Márki-Zay Péter a legsötétebb rákosista korszak szellemét idéző rendelettel akarja a vásárhelyi embereket egymással szembe állítani” – írja keddi közleményében a Szövetség a Városért Egyesület és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége.

„Sért és megaláz minden vásárhelyi polgárt Márki-Zay Péter rendelete

Megdöbbenve szereztünk tudomást arról, hogy Márki-Zay Péter a legsötétebb rákosista korszak szellemét idéző rendelettel akarja a vásárhelyi embereket egymással szembe állítani.

Hódmezővásárhely keresztyén, keresztény erkölcsi alapokon nyugvó parasztpolgári hagyományaihoz méltatlan ez a rendelet, amelyhez mintát csak a bolsevik, kommunista hatalomgyakorlás adhatott, hiszen mind szelleme, mind tartalma a jogállam minden írott és íratlan szabályával ellentétes.

Két és fél éve a háborúskodás, a békétlenség költözött be a városba, amely soha nem látott gyűlöletet szított a vásárhelyiek között. Ez a kezdeményezés ezt tovább fogja mélyíteni. A rendelet szövege jogilag aggályos, szellemisége félelmet kelt, és vállalhatatlan minden jóérzésű ember számára. Logikája, amely feljelentésre biztat sért és megaláz minden felebarátját tisztelő vásárhelyi polgárt, politikai nézeteitől függetlenül. 

Szövetség a Városért Egyesület

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége”