Éjszakai bolyongás lesz az ópusztaszeri Csillagösvényen pénteken

Éjszakai bolyongásra várja pénteken napnyugtától éjfélig az érdeklődőket az ópusztaszeri Csillagösvény Útvesztő Öko-élménypark.

Gergely Gábor, a Csillagösvény tulajdonosa a Rádió 7-nek elmondta, hogy a 3 és fél kilométer hosszú útvesztő a világ harmadik legnagyobb labirintusa, amely hétfő kivételével minden nap reggel 9-től este 7-ig tart nyitva, de havonta egyszer-kétszer éjjel is fogadják a látogatókat. Hozzátette, a labirintusban korosztályonként kidolgozott, különféle tematikájú kérdéssorokra adott helyes válaszok segítségével lehet tájékozódni.

Közlése szerint a tíz éve működő útvesztő logikai és népi játékokat, illetve egy homokgyárat is kínál a labirintus mellett, valamit idén megépült az a 8 méter magas, hálóból épített kilátó is, amelyről felülnézetből is látható a csodaszarvas képére formált útvesztő.

Gergely Gábor erről részletesen így nyilatkozott: „A labirintusban járásnak abszolút nem az a lényege, hogy ki jut ki a leghamarabb és rohanjuk végig az egészet, hanem épp ellenkezőleg. Együtt vagyunk, jó levegőn vagyunk, sétálunk, és együtt megoldjuk a kérdéseket. Olyan agyműködést serkent a labirintusban járás, amit tanuláskor, munkában nem szoktak használni az emberek.”

Forrás: radio7.hu
Fotó: travelo.hu