30 nyári tábort kínál idén a BFMK 2

Idén nyáron több mint 700 gyerek jelentkezett a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ táboraiba. A képzett pedagógusok próbálták a lehető legtöbb programot szabadtérre megszervezni, illetve több kirándulásra is meginvitálták a táborozókat. A részletekről Varga Anikó, a BFMK vezetője és Kecskemétiné Varga Beáta közösségfejlesztő számolt be kedd délelőtt.

Az elmúlt időszakban a koronavírus-járvány miatt minden gyermek otthon volt a családjával, nem igazán tudták élvezni a szabad levegőt, és a kinti játékokat. Éppen ezért nagyon boldogok, hogy végre kiszabadulhattak, és a BFMK táboraiban együtt játszhatnak.

30 nyári tábort kínál idén a BFMK 1

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ eredetileg 20 tábort tervezett a nyárra, illetve 4 TOP-os pályázatból megvalósuló foglalkozás volt betervezve. A nagy érdeklődésre való tekintettel azonban úgy döntött a művelődési központ vezetősége, hogy újabb turnusokat indítanak 4 táborból.

Varga Anikó, a BFMK vezetője elmondta, hogy a múlt héten gyermekfelügyeletet is elindítottak, hiszen olyan sokan szerették volna elhelyezni a gyerekeket úgy, hogy tartalmasan teljen a szünidő. „Összességében 30 tábor indult idén, amikben több mint 700 gyerek élvezi a nyarat. Mivel TOP-os pályázatokból – az elmaradt rendezvények miatt – át tudtuk csoportosítani az összegeket, ezért a szülőknek mindössze 7500 forintot kellett fizetniük 1-1 táborért” – mondta el Varga Anikó, aki hozzátette, minden táborban végzett pedagógusok vigyáznak a gyerekekre.

30 nyári tábort kínál idén a BFMK

A BFMK vezetője kifejtette, hogy az volt a kérése a táborvezetők felé, hogy minél több szabadtéri programot szervezzenek, ezzel is védekezve a koronavírus ellen. Ennek tükrében a gyerekek ellátogatnak többek közt a strandra, Szegedre a Vadasparkra, illetve Csongrádot is meglátogatják.

Ezen a héten egy „Velünk élő hagyomány” tábort tartanak a Tájházban. Kecskemétiné Varga Beáta, táborvezető, közösségfejlesztő elmondta, hogy a népművészeti alapoktól egészen a mai, kreatív hobbitechnikákig mindent megtanít a táborozóknak. A táborban sütöttek kenyeret, amikor a gyerekek a sütés minden fázisát megtapasztalhatták. Fognak még nemezelni, szőni, fazekaskodni, és még egy marionettbábut is készítenek.

30 nyári tábort kínál idén a BFMK 4

30 nyári tábort kínál idén a BFMK 3