Megihlette a spiclitörvény a vásárhelyi internetezőket

Több mém is készült a nagy port kavaró vásárhelyi spiclitörvényről, ami által úgy tűnik, Hódmezővásárhely polgármestere újraépítené az ’50-es évek besúgóhálózatát. Mostantól ugyanis városunkban (köz)pénz járhat annak, aki feljelenti szomszédját, haragosát.

Aki még nem olvasta volna, a spiclitörvény fogalma a következő: bárki, aki bizonyítékot szolgáltat az önkormányzat érdekeit sértő bűncselekményről, vagy a városban elkövetett szabálysértésről, esetleg csupán a helyi közösségi együttélés szabályait meghatározó rendelet megsértéséről díjban részesül, amennyiben „az általa szolgáltatott bizonyíték alapján eljárás kerül lefolytatásra, majd jogerős bírósági ítélet, vagy hatósági döntés az elkövetőt elmarasztalja”.

Az új rendelet elfogadta a múlt heti közgyűlésen a Márki-Zay Péter vezette közgyűlési többség. Az interneten persze rengetegen kifejezték nemtetszésüket, sőt, mémek is születtek.

Íme a legnépszerűbbek:

Megihlette a spiclitörvény a vásárhelyi internetezőket

Megihlette a spiclitörvény a vásárhelyi internetezőket 1

 

Megihlette a spiclitörvény a vásárhelyi internetezőket 7

És íme néhány komment, ami árulkodik arról, hogy a vásárhelyieknek nagyon nem jön be a spiclitörvény:

Megihlette a spiclitörvény a vásárhelyi internetezőket 2 Megihlette a spiclitörvény a vásárhelyi internetezőket 3 Megihlette a spiclitörvény a vásárhelyi internetezőket 5

Megihlette a spiclitörvény a vásárhelyi internetezőket 6

Megihlette a spiclitörvény a vásárhelyi internetezőket 8 Megihlette a spiclitörvény a vásárhelyi internetezőket 9 Megihlette a spiclitörvény a vásárhelyi internetezőket 10