#ittélünk, #ittfutunk – újabb egyedi kihívásra buzdít a Szeretem Vásárhelyt Egyesület 2

Ismét egy egyedi kezdeményezéssel jelentkezik a Szeretem Vásárhelyt Egyesület, melyben a sportolásra buzdítanak, illetve a megyénk megváltozott nevét népszerűsítik. A részletekről hétfőn számoltak be a szervezők. 

A járványhelyzet idején divat lett olyan közösségi programokat, amiken virtuálisan lehet részt venni. Ezek az online versenyek ihlették meg azt a megmozdulást is, amit a Szeretem Vásárhelyt juttatott el a városba. Az idei esztendő – a koronavírus okozta változások mellett – egy különleges eseményt is hozott: megváltozott a megyénk neve.

Szűkebb lakóhelyünk neve megváltozott Csongrád-Csanád Megyére. Ezt szeretnénk népszerűsíteni a mozgás mellett, és együttműködésben a Magyar Futósport Egyesülettel egy különleges, virtuális rendezvényre várunk mindenkit” – mondta el Juhász Tünde, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület alapító tagja.

#ittélünk, #ittfutunk – újabb egyedi kihívásra buzdít a Szeretem Vásárhelyt Egyesület

Aki szeretne részt venni a virtuális futóversenyen, nincs más dolga, minthogy regisztrál a Magyar Futósport Egyesület weboldalán, teljesíti a távot, kifizeti a nevezési díjat, majd megkapja az érmét. Az 1, 3, 5 és 10 kilométeres távokat futva, gyalog vagy akár kerékpárral is meg lehet tenni. A verseny jelszava a #ittelunk lett, utalva a megyénk nevének megváltozására, és arra, hogy ennek a történelmi változásnak mind részesei vagyunk.

A verseny már elrajtolt, így aki szeretne ezen részt venni, már regisztrálhat, és sportolhat. Juhász Tünde – aki a hétfői sajtótájékoztató előtt már teljesítette az 5 km-es távot – elmondta, hogy a tervek szerint nyár végéig szeretnének lehetőséget biztosítani a mozogni vágyóknak a versenyen való részvételre.

Annak, aki teljesíti valamelyik távot, egy egyedi készítésű érem is jár, amit a regisztráció és a nevezési díj (3000 ft) kifizetése után az Andrássy út 5-7. szám alatti lottózóban vehet át.

#ittélünk, #ittfutunk – újabb egyedi kihívásra buzdít a Szeretem Vásárhelyt Egyesület 3

Bagi Mátyás kifejtette, hogy nagyon fontos a sport akkor is, ha erre csoportosan nincs lehetőség. Hozzátette, hogy mostanában mindenki a közösségi oldalakon és a virtuális téren éli az életét, így ezt a kihívást mindenki könnyedén tudja teljesíteni. Fontos, hogy egy kihívás teljesítése után valami elismerésben, jutalomban részesüljön az ember, ezért fokozottan jó dolognak tartja az emlékérmet, ami a megyénk alakját formálja.

#ittélünk, #ittfutunk – újabb egyedi kihívásra buzdít a Szeretem Vásárhelyt Egyesület 1