Eskütétellel zárult a vásárhelyi felkészítés első szakasza 7

Harmincegyen tettek katonai esküt június végén az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében.

Az alakulatnál a második rövidített idejű katonai alapfelkészítés ért véget a katonai esküvel. A felkészítés során a bevonultak olyan katonai alap és speciális ismereteket szereztek, amelyeket válság helyzetben később alkalmazni tudnak. A háromhetes kiképzés egy általános fizikai felkészítéssel kezdődött, de később a célorientált képzések között volt fegyverzet-technika és biztonságos fegyverkezelési ismeretek is.

Eskütétellel zárult a vásárhelyi felkészítés első szakasza 1

Tóth István ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese beszédében elmondta, hogy a Magyar Honvédséggel egy életformát választottak maguknak a kiképzésen résztvevők. „Önök néhány héttel ezelőtt érkeztek az alakulathoz és megkezdték a katonai pályafutásukat. Gratulálok az eddig elvégzett munkához és ahhoz a teljesítményhez, amelyet a felkészítés alatt az elmúlt időszakban nyújtottak. Elvárom Önöktől, hogy mindig, minden helyzetben, katonai esküjükhöz híven szolgálják hazájukat.”. Az eskütételt követően Tóth ezredes elismerő oklevelet adott át az alapfelkészítésen legjobb eredményeket elérő katonáknak és a legjobb kiképzőnek.

Eskütétellel zárult a vásárhelyi felkészítés első szakasza 2

A rövidített idejű katonai alapfelkészítést sikeresen végrehajtók a következő ciklusban a lövész ismeretek és harcászati eljárások megszerzésével folytatják a kiképzést.

Eskütétellel zárult a vásárhelyi felkészítés első szakasza 3 Eskütétellel zárult a vásárhelyi felkészítés első szakasza 4 Eskütétellel zárult a vásárhelyi felkészítés első szakasza 5 Eskütétellel zárult a vásárhelyi felkészítés első szakasza 6 Eskütétellel zárult a vásárhelyi felkészítés első szakasza 8 Eskütétellel zárult a vásárhelyi felkészítés első szakasza 9 Eskütétellel zárult a vásárhelyi felkészítés első szakasza 10 Eskütétellel zárult a vásárhelyi felkészítés első szakasza 11

Szöveg és fotó: Búz Csaba főhadnagy