Testközelből ismerkedtek a mezőgazdasággal az SZTE családi napján 3

„Nézz szét nálunk!” címmel tartott családi- és nyílt napot a SZTE Mezőgazdasági Kar Vásárhelyen. A szombati programok között szerepelt többek között a drónreptetés, a boncolás, a lövészet és a lovaskocsikázás.

Mikó Edit, az SZTE Mezőgazdasági Karának dékánja elmondta, hogy ezen a családi napon lehetőséget szerettek volna biztosítani arra, hogy mindenki testközelből találkozhasson a mezőgazdasággal. Azokat várták, akiknek ez az ágazat kicsit idegen, gondolkoznak azon, hogy ezt a mesterséget válasszák, valamint azokat is szívesen fogadták, akik még nem döntötték el, hogy merre szeretnének továbbtanulni.

Az elsődleges célunk az, hogy egy életpálya modellt mutassunk a fiataloknak, egészen az általános iskolától, a szakgimnáziumon át a Mezőgazdasági Karig, ami után jöhet a nagybetűs élet. A mai napon sok olyan látogató is volt, aki nálunk tanult, most pedig valamelyik partnerünknél dolgozik” – mondta el Mikó Edit.

Automatikus vázlat 775

Nagy Zsuzsanna, a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója kifejtette, hogy minél hamarabb meg kell ismertetni a gyerekeket a mezőgazdasággal. Elmondta, hogy régóta együttműködnek a Mezőgazdasági Karral, és a beiskolázásban is összedolgoznak. „Diákjaink többsége a technikusi megszerzése után folytatja tanulmányait az SZTE-n, úgyhogy több közös diákkal is büszkélkedhetünk” – mondta el Nagy Zsuzsanna

Testközelből ismerkedtek a mezőgazdasággal az SZTE családi napján

Az igazgató kiemelte, hogy nagyon fontos, hogy ne tantermi keretek között ismerkedjenek meg a diákok ezzel a szakmával, hanem a gyakorlatban szerezzék meg a tudást. Egy ilyen nyílt nap pedig kiváló alkalom arra, hogy a fiatalok megszeressék a mezőgazdaságot.

A családi napon több érdekes programmal várták az érdeklődőket. Reptettek drónt, boncoltak macskát, kutyát és disznót, lehetett légpisztollyal célba lőni és lovaskocsival is be lehetett járni a tangazdaság területét.

Testközelből ismerkedtek a mezőgazdasággal az SZTE családi napján 1

Testközelből ismerkedtek a mezőgazdasággal az SZTE családi napján 2

Testközelből ismerkedtek a mezőgazdasággal az SZTE családi napján 4

Testközelből ismerkedtek a mezőgazdasággal az SZTE családi napján 5