Zacher Gábor: Soha nem lesz már olyan az életünk mint a járvány előtt

Megszűnt a veszélyhelyzet, de továbbra is érvényben van a járványügyi készültség. A Magyarország élőben vendége volt Zacher Gábor toxikológus főorvos.

„Ön mennyire tartja szükségesnek, hogy ezeket a bizonyos még érvényben lévő óvintézkedéseket betartsák a magyarok?” – kérdezte Velkovics Vilmos.

Gondoljon bele, hogy az életünk jelentős módon megváltozott! Tehát annak idején, két-három évvel ezelőtt láttuk a japán, koreai turistacsoportot maszkkal a száján. Megmosolyogtuk őket? Meg! Ma meg ez számunkra egy elfogadott dolog és azt gondolom, hogy az életünk soha nem lesz olyan már mint előtte, mert azért ez az elmúlt 3-4 hónap a járvány kapcsán jó pár dologra az embert megtanította. Személyi, higiéniai, szociális távolság betartása, maszk viselése. Ez sok mindentől meg tud minket valójában óvni és ez most úgy beleivódott valójában az emberekbe, de ugyanakkor benne volt egy jelentős fokú feszültség érzés is, mert nem tudtuk, hogy hova fog ez az egész történet kifújni.” – felelte Zacher Gábor.

Forrás: hirtv.hu