A vásárhelyi kórháznak adta Juhász Tünde és Holubán Csilla a Márki-Zay-perben nyert sérelemdíjat

Összesen 800 ezer forint sérelemdíjra ítélte a bíróság Márki-Zay Pétert azért, mert valótlant állított Juhász Tündéről és Holubán Csilláról. A megyei kormánymegbízott és a Szegedi Járási Hivatal vezetője a pénzt a vásárhelyi kórháznak ajánlotta fel: az összeget kedden adták át az egészségügyi intézménynek.

– A magyar bíróság több fóruma, összesen négy bíró rögzítette ítéletben, hogy ma Magyarországon senkit nem lehet indokolatlanul tömeggyilkosnak nevezni. Aki a jogállami normákat a legcsekélyebb mértékben is vallja, annak ezt a döntést el kell fogadnia – ismertette Juhász Tünde az átadáskor.

A vásárhelyi kórháznak adta Juhász Tünde és Holubán Csilla a Márki-Zay-perben nyert sérelemdíjat 1

A megyei kormánymegbízott felelevenítette: Márki-Zay Péter polgármester minden előzmény és valóságalap nélkül támadta meg tavaly az olasz szemétügy kapcsán őt és Holubán Csillát, a Szegedi Járási Hivatal vezetőjét politikai haszonszerzés céljából.

A vásárhelyi kórháznak adta Juhász Tünde és Holubán Csilla a Márki-Zay-perben nyert sérelemdíjat 4

A bíróság emiatt jogerősen 400-400 ezer forint sérelemdíj megfizetésére ítélte és kötelezte a politikust. Juhász Tünde és Holubán Csilla úgy döntöttek, hogy a vásárhelyi kórháznak adományozzák az összeget. A felhasználási célt nem határozzák meg, azt a kórház vezetésére és a hozzáértő orvosokra bízzák.

A vásárhelyi kórháznak adta Juhász Tünde és Holubán Csilla a Márki-Zay-perben nyert sérelemdíjat 2

Kallai Árpád elmondta, szívesen fogadták a felajánlást, és örömmel látja, hogy a polgármester – ha közvetve is – végre támogatja a saját városának kórházát. – A forrás jó helyre kerül a vásárhelyi és a makói kórház alapítványához, a pénzt a betegellátás javítására és fejlesztésére fordítjuk – közölte a főigazgató.

A vásárhelyi kórháznak adta Juhász Tünde és Holubán Csilla a Márki-Zay-perben nyert sérelemdíjat 3

Fotók: Gémes Sándor

A témában írt korábbi cikkeink:

https://www.promenad.hu/2020/06/12/vegrehajtast-kezdemenyeznek-marki-zay-peterrel-szemben/

https://www.promenad.hu/2020/05/27/jogerosen-pert-vesztett-marki-zay-peter-juhasz-tundevel-es-holuban-csillaval-szemben/

https://www.promenad.hu/2019/12/23/marki-zay-lakatos-peter-biro-iteleterol-nincs-olyan-hulye-ebben-az-orszagban/

https://www.promenad.hu/2019/12/20/ujabb-pert-vesztett-marki-zay-peter-penteken/