Csongrádra került az új magyar gyártású tűzoltóautók egyike 9

Az eset vasárnap történt. Mutatjuk a katasztrófavédelem hétvégi összefoglalóját.

Pénteken hajnalban Hódmezővásárhely közelében, a 47. számú úton személygépjármű szalagkorlátnak ütközött. A műszaki mentéshez a hódmezővásárhelyi tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a gépjárművet. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Pénteken délelőtt Nagytőkén, a Jaksoron 100 darab lucerna körbála égett. A tüzet a szentesi hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el, munkájukat a helyszínen egy erőgép segítette.

Szombaton, a délelőtti órákban Szegeden, a Rózsa utcában egy üzlet és egy lakatlan épület pincéjében a födém részben leszakadt, emiatt megsérült egy gázvezeték és szivárgott a gáz. A szegedi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt, a gázszolgáltató szakemberei elzárták a gázt. Személyi sérülés nem történt.

Szombat délelőtt Szegeden, a Cserepes soron tűzesethez riasztották a szegedi hivatásos tűzoltókat. Lakóépület közelében egy lucerna körbála égett, amelyet a beavatkozó egységek három vízsugárral oltottak el.

Szegeden, a Népkert soron fa dőlt a járdára, amely veszélyeztette a gyalogos forgalmat. A szegedi hivatásos egység láncfűrész segítségével eltávolította a kidőlt fát. Szentesen, a Drahos István utcában hasadt le egy nagyméretű faág, amely szintén veszélyeztette a forgalmat. A szentesi hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével távolították el a faágat. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Szombat este Csongrádon, a Bökényalji úton személygépjármű hajtott az út menti árokba. A gépjármű áramtalanítását a csongrádi és a szentesi hivatásos tűzoltók végezték el, a balesetben két ember megsérült.

Nagyméretű faág szakadt az úttestre Szegeden, a Bánomkert soron vasárnap délelőtt. Az ágat a szegedi hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével távolították el.

A déli órákban a hódmezővásárhelyi Szent László utcában egy lakóépület egyik fala dőlt ki. Az épület lakhatatlanná vált, az ott lakókat átmenetileg a helyi önkormányzat helyezte el.

Hétfő hajnalban Szegeden, a Szentháromság utcában tört le egy nagyméretű faág, amit a szegedi tűzoltók gépezetes tolólétráról, láncfűrész segítségével távolítottak el.

Fotó: Illusztráció