Vigh Edit lesz az új kertvárosi háziorvos - fejlesztések várhatók a rendelőben 3

Egy fiatal hölgy, Dr. Vigh Edit veszi át július elsejétől Szántai Gábor helyét a Kertvárosban. Az új háziorvos több fejlesztést is tervez a Medgyessy Ferenc utcai rendelőben, például 24 órás vérnyomásmérő és érszűkület vizsgálat is elősegíti majd a betegségek megelőzését, korai kezelését.

Mint arról a múlt héten beszámoltunk: negyed évszázad után búcsút int Hódmezővásárhelynek Dr. Szántai Gábor, aki júliustól a Balaton mellett folytatja pályafutását. A 2400 fős kertvárosi praxist Dr. Vigh Edit háziorvos viszi tovább, aki már javában ismerkedik a Medgyessy Ferenc utcai rendelővel.

– Fiatal hölgyként miért választotta az orvosi pályát?

– Már nagyon fiatalon, általános iskolás koromban is az emberi test működése és a természettudományok foglalkoztattak. 1992-ben Szarvason születtem, majd az érdeklődési köröm miatt Szegedre, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium biokémia szakára jártam. Innen jelentkeztem az Általános Orvostudományi Karra, amelyet 2017-ben végeztem el.

Már az egyetemi éveim alatt is igyekeztem betekintést nyerni a betegellátás világába és az orvostudományi kutatásokba. Az orvostudomány számos területe érdekelt és érdekel most is, ezért alakult úgy, hogy bár gyermeksebész rezidensként kezdtem, egyre inkább a háziorvoslás vonzott a sokszínűsége miatt.

– Hogyan került kapcsolatba Hódmezővásárhellyel?

– A párommal – aki mentőtisztként szintén az egészségügyben tevékenykedik, – Orosházán élünk, így megismerkedtem a székkutasi háziorvossal, Dr. Bakos Attilával, aki azóta is a mentorom, és az ő vállalkozása által kaptam lehetőséget arra, hogy háziorvos legyek Vásárhelyen. A Híd Praxisközösségben tevékenykedünk, vele sikerült egy prevenció – és betegközpontú, sokoldalú és számos fejlődési lehetőséget rejtő koncepciót kialakítanunk a jövőre nézve, mely mindkét település lakosságának az érdekeit és egészségét szolgálja majd reményeink szerint.

Vigh Edit lesz az új kertvárosi háziorvos - fejlesztések várhatók a rendelőben

– Milyen tervei vannak háziorvosként?

– Szeretném bővíteni a rendelő szolgáltatásait. A terveim között szerepel például az érszűkület vizsgálat bevezetése, ami lehetőséget nyújt a betegek korai felismerésére, korai kezelésére. Emellett 24 órás vérnyomásmérés vizsgálatra is lehetőség nyílik majd.

– Változtat-e a rendelési időn?

– Nem, ez egyelőre változatlan marad. Decembertől várható módosítás, azonban erről széles körben értesítem majd a lakosságot. Célom a folyamatos tájékoztatás és kapcsolattartás a lakossággal. Ennek érdekében egy honlap is elindul a jövőben, amelyen bemutatkozás, elérhetőségek és szolgáltatások is megtekinthetők lesznek.

Vigh Edit lesz az új kertvárosi háziorvos - fejlesztések várhatók a rendelőben 2

– Júliusig már csak két hét maradt. Hogyan készül a praxis átvételére?

– Dr. Szántai Gáborral június eleje óta együtt dolgozunk, hogy minél nagyobb betekintést nyerjek a praxis életébe. Bízom benne, hogy folytatni tudom azt a színvonalas munkát, amit ő végzett és azt a szerepet, amit betöltött a betegek életében. Ebben segítségemre lesz Koczka Zoltánné körzeti nővér, illetve részmunkaidőben két asszisztens, akik telefonon keresztül a minél hatékonyabb ügyintézést segítik elő.

Mindenkit arra kérek, hogy az eddigi házirend szerint először telefonon érdeklődjön, és csak előzetes időpont-egyeztetés után jelenjen meg személyesen a rendelőben!