Hűtlen kezelésért tenne feljelentést a vásárhelyi Fidesz

Feljelentést fontolgat a Fidesz vásárhelyi szervezete a napokban kirobbant lakásügyi botrány ügyében. Cseri Tamás pénteki sajtótájékoztatóján kifejtette, nincs rendben, hogy a város a saját szabályait nem tartja be, amivel milliós kárt okoz a polgároknak.

Miközben Vásárhely polgármestere egyre elszántabban kergeti miniszterelnöki álmait, addig azt látjuk, hogy Hódmezővásárhely Polgármesteri Hivatala darabokra esik – jelentette ki Cseri Tamás fideszes képviselő péntek délelőtti sajtótájékoztatóján. Kifejtette, hogy amíg Márki-Zay Péter saját arcképével szórja tele Gyula postaládáit, addig Vásárhelyen egy újabb botrány robbant ki.

Kiderült ugyanis, hogy több mint 100 önkormányzati bérlakásnak járt le a bérleti szerződése, és több mint 100 családot lakoltathatnak ki. Ezek a családok nem fizették a bérleti díjat és a rezsit sem. „Teljesen elfogadhatatlan, hogy egyszerre ennyi lakásról derül ki ez a tény, ugyanis Hódmezővásárhely lakásgazdálkodása eddig úgy működött, hogy 6 havonta be kellett mutatni a számlákat, az önkormányzat dolgozói ellenőrizték, hogy be van-e minden fizetve, és csak utána hosszabbították meg a szerződést” – mondta el Cseri Tamás.

Hűtlen kezelésért tenne feljelentést a vásárhelyi Fidesz 1

A képviselő hozzátette, hogy a fideszes városvezetés minden családdal tartotta a kapcsolatot, ellenőrizték őket, és próbálták segíteni a lakhatásukat. „Ezért nagyon megdöbbentő, hogy már több mint két éve Márki-Zay Péter vezeti a hivatalt, az ő emberi vannak iránytó pozícióban, és így is két év kellett ahhoz, hogy kiderüljön, több mint 100 lakásban lejártak a bérleti szerződések” – fogalmazott Cseri.

A politikus kitért arra, hogy ezeket a visszás szerződéseket összekapcsolhatjuk a lakásügyi csoport egykori vezetőjével, akit nemcsak fegyveres rablás elkövetéséért tartóztattak le, hanem már itt Vásárhelyen is problémásan gazdálkodott, végezte munkáját. Megemlítette, arról is lehetett hallani, hogy kenőpénzek jártak zsebről zsebre, annak érdekében, hogy ne kelljen kiköltözniük a lakóknak. Cseri Tamás szerint egy csoportvezető két éven keresztül nem tud úgy zűrösen dolgozni, hogy a felettesei ne tudjanak róla!

Ennek kapcsán a képviselő kiemelte, felmerül a gyanú, hogy azért voltak ilyen hanyagul kezelve ezek a lakásügyi szerződések, mert választás volt tavaly, és nem akartak októberben kilakoltatásokat végezni, hiszen akkor feltehetőleg szavazatokat vesztettek volna.  „Elképzelhető, hogy nemcsak a korrupció miatt volt ilyen állapotban ez a lakásügyi csoport, hanem politikai számításból is” – tette hozzá.

„Hódmezővásárhely megmutatja az egész ország számára, hogy ha felelőtlen ellenzéki kezekbe kerül egy város, akkor az a város hogy esik szét. Sajnos Vásárhelye egy ilyen fekete példát jelent az ország lakosságának, hiszen ez a fejlődő, dinamikusan építkező város, ami mindig a hírek pozitív oldalán szerepelt az utóbbi tíz évben, most csak a botrányairól híres. Azt látjuk, hogy néhol derékig ér a gaz, a hivatal működése akadozik, leáll” – emelte ki.

Cseri Tamás végül kijelentett, hogy tüzetesebben megvizsgálják az ügyet, megpróbálnak adatokat kikérni az önkormányzattól, és megvizsgálják annak lehetőségét, hogy feljelentést tesznek hűtlen kezelésért, gondatlanságért. „Nincs rendben, hogy az önkormányzat a saját szabályait nem tartja be két éven keresztül, és így milliós kárt okoznak a város lakosságának” – zárta sorait Cseri Tamás.