Cukorbetegség

Ismét várja szolgáltatásaival az Egészséges Vásárhely Program és a Makói Egészségfejlesztési Iroda a térségben élőket.

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó szervezeti keretei között működő Egészséges Vásárhely Program 2008, az EVP és Makói Egészségfejlesztési Iroda pedig 2014 óta áll a lakosság szolgálatában betegségmegelőző és egészségmagatartást formáló, tanácsadó programjaival.

A COVID-19 járvány alatt a tevékenységeket online felületeken folytatták, de május 27-től ismét elérhetőek az irodák azok számára, akik folytatni szeretnék a megkezdett közös munkát céljaik eléréséhez, és várják azokat is, akiket az elmúlt időszak ébresztett rá, mennyire sérülékeny az emberi élet, ha nem figyelünk oda egészségünkre. A különböző foglalkozásokon képzett szakemberek segítik az életmódváltók munkáját. Tegyünk többet testi és lelki egészségünkért!

A járvány felhívta figyelmünket többek között a prevenció, vagyis a megelőzés fontosságára is. Az EVP Egészségfejlesztési Iroda és a Makói Egészségfejlesztési Iroda életmód tanácsadással áll továbbra is a lakosság rendelkezésére. A tanácsadás érinti azon befolyásolható tényezőket, amelyek megváltoztatásával a páciens tud a saját egészségi állapotán javítani, például a táplálkozási és mozgási szokásokat, szenvedélybetegségeket (dohányzás, alkoholfogyasztás), a korai időszakban kiszűrhető betegségek felismerését és azok rizikótényezőit, valamint a lelki egészséget.

A tanácsadáson megjelent, életmódot váltani szándékozó lakosok részére további, ingyenesen igénybe vehető lehetőségeket kínálnak, többek között mozgásprogramokat, táplálkozási tanácsadást, dohányzásról való leszokást támogató programot, testsúlykontroll és mentális egészségfejlesztő programokat.

A tanácsadásokra azok jelentkezését várják:

– aki felkészült szakemberek segítségével szeretne életmódot váltani

– aki tenni szeretne a betegségek megelőzéséért és a korai felismerés érdekében

– aki változtatna az életén, de nem tudja, miként induljon el

– aki úgy érzi, hogy segítségre van szüksége valamely lelki problémájával kapcsolatban

– aki hosszú távon szeretné megőrizni belső harmóniáját

– aki útmutatást szeretne arra vonatkozólag, hogyan tudna elégedettebb lenni a hétköznapok során

Az Egészségfejlesztési Irodában továbbra is csak ingyenes programokat kínálnak!

Amennyiben változtatni szeretne az életmódján, tenni szeretne saját testi és lelki egészségének javítása érdekében, keresse az Egészségfejlesztési Irodát telefonon, e-mailben vagy személyesen, ahol időpontot kérhet a tanácsadásra.

EVP és a Makói Egészségfejlesztési Iroda