Új könyvek várják az olvasókat a vásárhelyi könyvtárban 5

Népszerű volt a Németh László Városi Könyvtár házhoz szállítási szolgáltatása, a veszélyhelyzet ideje alatt, 9 héten át 346 kérést teljesítettek a könyvtár munkatársai, akik így 1500 könyvet juttattak el az olvasókhoz.

Domjánné Szénási Edit igazgató a Rádió 7-nek elmondta, hogy várhatóan június 22-én nyit újra a könyvtár, a nyári nyitva tartási rend szerint, ezzel megszűnik majd a házhoz szállítási szolgáltatás.

Hozzátette, a tervek szerint korlátozzák majd a könyvtárban tartózkodók létszámát, és továbbra is használni fogják az Andrássy út 42. szám alatti postaládát, ahol személyes érintkezés nélkül lehet visszahozni a könyveket. A kint lévő kötetek visszavitelére egy hónap türelmi időt adnak. Közlése szerint az újranyitás után is lehet félretételi kérésekkel élni, illetve tovább lehet majd használni az intézmény online szolgáltatásait is.

Domjánné Szénási Edit erről részletesen így nyilatkozott: „A zárva tartási időszakban az online szolgáltatásokat is erősítettük, elindult a könyvtár mobil applikációja, ez segítséget nyújt azoknak, akik a katalógusban keresnek, a saját kölcsönzéseiket jobban tudják szervezni ezen keresztül, de számtalan helyi kulturális kincset is nyilvánossá tesz.”

Forrás: radio7.hu