Ki legyen idén Boldog Gizella-díjas?

A vásárhelyiek egy hónapon keresztül tehetnek javaslatot arra, hogy ki kapja meg ebben az évben a Boldog Gizella-díjat augusztus 20-hoz kapcsolódóan Vásárhelyen – jelentette be kedden Kószó Péter, a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány elnöke.

Idén immár harmadik alkalommal adja át a Boldog Gizella Civis fidelis urbis nostri Hodmezovasarhelyienses (Hódmezővásárhely leghűségesebb polgára) díjat a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány az államalapítás ünnepe alkalmából. Az elismerést mindig olyan vásárhelyi polgárok kapják meg, akik életükkel, munkájukkal, hivatásukkal és elkötelezettségükkel példát mutatnak a város közösségének.

– A kitüntetést Szent István királyunk feleségéről, Gizella bajor hercegnőről neveztük el, aki hosszú évtizedeken át szolgálta Magyarországot – mondta Kószó Péter. Az elnöke hozzátette, tavalyhoz hasonlóan ismét két személynek szeretnék odaítélni a díjat.

Az alapítvány ez alkalommal július 10-ig várja a gizella@phmva.hu e-mail címre a vásárhelyiek javaslatait, így a kuratórium a beérkezett nevek figyelembe vételével választja majd ki a nyerteseket.

Ki legyen idén Boldog Gizella-díjas? 1

A Boldog Gizella-díj átadóját augusztus 19-én tartják meg, a korábbi évekhez hasonlóan egy színes gálaműsorral kiegészülve.

A kitüntettek bronz emlékplakettet, díszes oklevelet és nettó 1-1 millió forint tiszteletdíjat kapnak.

Tavaly Draskovitsné Joó Erzsébet újságíró és Dr. Nagy István háziorvos vehették át az elismerést.

Fotók: Gémes Sándor