Ismét rengetegen szabadulnak meg elektronikai hulladékuktól 1

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület negyedik alkalommal szervezte meg az elektronikai hulladékgyűjtési akcióját. Ez alkalommal is óriási sikere volt a kezdeményezésnek, és több tonnányi e-szemét gyűlt össze.

Juhász Tünde, az egyesület egyik alapítója elmondta, hogy az elmúlt 3 akció is rendkívül sikeres volt, hiszen több mint 110 tonna elektronikai hulladék gyűlt össze. Ezen a sikeren felbuzdulva adtak ismét lehetőséget a lakosságnak arra, hogy megszabaduljanak a feleslegessé vált eszközöktől.

Ismét rengetegen szabadulnak meg elektronikai hulladékuktól 3

Ha körbe nézünk, azt látjuk most is, hogy igen nagy az érdeklődés most is, ami azt bizonyítja, hogy minden háztartásban sok felhalmozódott, használaton kívüli elektronikai eszköz van. Mindenféle elektronikai berendezés leadható, így a nagy háztartási gépektől kezdve, a kis eszközökön, mobilokon át, a használt fénycsöveken keresztül a televíziókig. Azért fontos ez, mert ezekben a készülékekben nagyon sok veszélyes hulladék is található, és ha ezek a természetbe kerülnek, akkor nagy károkat tudnak okozni” – mondta el Juhász Tünde.

Ismét rengetegen szabadulnak meg elektronikai hulladékuktól

Az egyesület alapítója kitért arra is, hogy egy ilyen akciónak közösségteremtő ereje is van, hiszen nagyon sokan a saját hulladékukon kívül segítenek leadni a barátokét, szomszédokét, ismerősökét is. Hozzátette, hogy a nagy siker azt mutatja meg, hogy nagy szükség van a városban az ehhez hasonlóan hasznos, és közösségformáló eseményekre.

Az elektronikai hulladékgyűjtésre nem csak vásárhelyiek érkeztek, hanem a környező településekről is hoztak nem használt tárgyakat. Hoztak hulladékot Mártélyról, Székkutasól és Mindszentről is.

Ismét rengetegen szabadulnak meg elektronikai hulladékuktól 2

Az elektronikai hulladékokat délután 1 óráig lehet leadni az InterSpar parkolójában.

Ismét rengetegen szabadulnak meg elektronikai hulladékuktól 4

Ismét rengetegen szabadulnak meg elektronikai hulladékuktól 5

Ismét rengetegen szabadulnak meg elektronikai hulladékuktól 6

Ismét rengetegen szabadulnak meg elektronikai hulladékuktól 7