Krupiczer Ferenc

A Demokratikus Koalíció vásárhelyi öklét a jelek szerint alaposan megviselte a járványhelyzet és a karantén: valóságos politikai ámokfutásba kezdett a közösségi médiában. Nemcsak a kormányt és a Fideszt ekézi: a polgári szavazókat, szimpatizánsokat Fidesz-birkáknak, Fidesz-majmoknak minősíti…

Az Orbán Viktort és kormányát elsöprő forradalomról vizionál a közösségi médiában Krupiczer Ferenc önkormányzati képviselő. A gyurcsányista politikus – aki hiába igyekezett titkolni DK-s kötődését és beágyazottságát, Mucsi Tamás választókerületi elnök elszólásai révén éppen portálunk buktatta el ez irányú elkötelezettségét – hetek óta tombol és rombol a közösségi médiában, már ami a miniszterelnök, a kormány és a koronavírus-járvány elleni védekezés további főszereplői: az emberi erőforrások minisztere és az operatív törzs, illetve az országos tiszti főorvos elleni hergelést, uszítást illeti.

Köztudott, a DK vásárhelyi öklének mandátuma jelenleg a levegőben lóg. A Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság februárban ugyanis méltatlanságot állapított meg az esetében a Rádió Color működtetése, az az üzemeltető cég ügyvezetése kapcsán, ezért megszüntette képviselőségét. A Gyurcsány család helyi vásárhelyi embere azonban fellebbezett, az ügyben másodfokon később születik döntés. Ami az említett internetes rádiót illeti, a tavalyi évben Márki-Zay Péter propagandamédiájaként működtetett orgánum körül is sokasodnak a kérdőjelek, hiszen Krupiczerék az október végi bezárás óta ígérgetik a visszatérést, de ennek egyelőre se híre, se hamva.

Persze ami azt illeti, nem is nagyon hiányzik, hiszen bár Vásárhely a csőd szélén táncol, a polgármester és a városháza azóta sok-sok tízmillió forint önkormányzati, azaz közpénzből, vásárhelyi adóforintból létrehozta saját lakáj-médiacentrumát, az új szócsövet. Nem hiányoznak a vásárhelyi közéletből Krupiczer permanens sárdobálásai, gyűlölködései sem, melyek aláássák az együttműködés és a békesség lehetőségét, ennek ellenére a DK-s közszereplő nem fogja magát vissza. Csokorba gyűjtöttük, kit és mivel támadott az elmúlt hónapokban, a járványügyi veszélyhelyzet égisze alatt!

Forradalomról vizionál a gyurcsányista Krupiczer Ferenc 1

Forradalomról vizionál a gyurcsányista Krupiczer Ferenc 2

Krupiczer közösségi felületeit a DK-s politikusok (Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára stb.) kormányellenes politikai posztjainak, videóinak megosztásai mellett a forradalmi vízió terjesztése hatja át az elmúlt időszakban, e tekintetben kiváló tanítványa a Molotov-koktélos ribillió Bercsényi utcai mesterének, Márki-Zay Péternek. A polgármester pünkösdhétfői – durván félresiklott – Orbán-ellenes bejegyzése után is az elsők között jelentkezett a „feladatra”.

„ÁLLÍTSUK MEG ORBÁN ÚJABB GYŰLÖLETKAMPÁNYÁT: NEM A MÁS BŐRSZÍNŰEKET, HANEM A TOLVAJ, GYILKOS BŰNÖZŐKET KELL BÖRTÖNBE ZÁRNI! […]” – fröcsögte Márki-Zay, durván csúsztatva, belegázolva a Deák téri mészárlás miatt tartott békés futballszurkolói megemlékezésbe. Mint megírtuk, nem is rejtette véka alá, kiket látna szívesen rács mögött: többek között térségünk országgyűlési képviselőjét, Lázár Jánost fenyegette meg börtönnel, nem is oly burkoltan.

Fél óra kellett Krupiczernek, hogy csatlakozzon a küldetéshez, ha tetszik: parancs, értettem: „Rajtam nem múlik.”

Forradalomról vizionál a gyurcsányista Krupiczer Ferenc

Persze nem ez volt az első, de minden bizonnyal nem is az utolsó alkalom, hogy a vásárhelyi gyurcsányista az Orbán-kormány megdöntéséről, ezen belül is annak erőszakos lehetőségéről, a forradalom eshetőségéről értekezett.

Már márciusban, a veszélyhelyzet kihirdetését követően – az országos és külföldi balliberális politikusokhoz hasonlóan – hazug módon azzal riogatott, hogy a koronavírus-törvény elfogadása korlátlan „te(l)jhatamat” ad Orbánnak, azaz „ha ez bevezetésre kerül, akkor már csak egy lehetőség marad a rendszer megdöntésére”. 

Forradalomról vizionál a gyurcsányista Krupiczer Ferenc 3

Forradalomról vizionál a gyurcsányista Krupiczer Ferenc 4

Áprilisban is kitartóan ostorozta a kormány, mely egyébként – mára bebizonyosodott – nemzetközi összehasonlításban is kiváló eredményeket ért el a járvány elleni védekezésben, köszönhetően az időben meghozott, határozott intézkedéseinek, korlátozásainak. Melyekből (úgy tűnik) vajmi keveset értett meg írásunk főhőse, az ingyenes parkolás bevezetése, avagy a fertőzésveszélyes tömegközlekedés terhelésének csökkentéséből mint sorsdöntő járványellenes korlátozó lépésből annyi esett le neki, hogy „Orbán tényleg nincs eszénél”. 

Forradalomról vizionál a gyurcsányista Krupiczer Ferenc 16

Krupiczert nem zavarták a tények, aljas gazembernek minősítette az ország első emberét.

Forradalomról vizionál a gyurcsányista Krupiczer Ferenc 5

Gyurcsányék vásárhelyi kegyeltje a jelek szerint májusra már igencsak zaklatott állapotba került a hosszúra nyúlt karanténidőszak miatt. Egy bejegyzésében már határozott a forradalom szelét vélte érezni, mely majd jól elsöpri a gaz, galád Fideszt.

Forradalomról vizionál a gyurcsányista Krupiczer Ferenc 6

Forradalmi hevületében néhány nappal később Orbán Viktor miniszterelnököt Hitlerral állította párhuzamba, vagyis – Gyurcsányék és Márki-Zay eminens éltanulójaként – kijátszotta a náci kártyát. Igaz, kicsit zavarosan és kuszán, de hát ez már csak így sikerült…

Forradalomról vizionál a gyurcsányista Krupiczer Ferenc 7

Nem sokkal később a kormány(zás) és a maffia kapcsolatáról vallott agymenésével „szórakoztatta” híveit.

Forradalomról vizionál a gyurcsányista Krupiczer Ferenc 14

De még ezt is tudta fokozni, midőn egyszerre hasonlította a nácikhoz és a kommunistákhoz a Fideszt (azon két rendőrségi túlkapás kapcsán, melyek hibásságát azonnal elismerte az ügyészség és a kormányzat is!). E hőzöngése kapcsán a kormányfő után Lázár János is megkapta tőle az „aljas gazember” jelzőt, nyilván az MMM-Tiszta Vásárhelyért többség együttműködési szándékának kifejezése jegyében…

Forradalomról vizionál a gyurcsányista Krupiczer Ferenc 13

Tetőfokára hágott a krupiczeri tombolás, hiszen még ezen a napon azt fejtegette, „a történelem megismétli önmagát”, már ami azt illeti, hogy az Orbán-rendszert nem lehet megbuktatni, hát, nosza, rajta, kaszát-kapát elő: meg kell dönteni!

Forradalomról vizionál a gyurcsányista Krupiczer Ferenc 12

Mint fentebb említettük, nemcsak Orbán Viktort, a kormányt, a Fideszt és Lázár Jánost támadja, ekézi, gyalázza folyamatosan a Gyurcsány-párt elszabadult hajóágyúja, de a nemzetközi összevetésben is rendkívül sikeres, hatékony egészségügyi védekezést irányító szakembereket is. E tekintetben felcsatlakozott a Parlamentben sivalkodó balliberális politikusok olcsó és ócska narratívájához.

Ennek jegyében állt ki a szélsőségesen liberális Dániel Péter nyomán az egyébként a határon túli magyaroknak juttatott védőfelszerelések, védőeszközök miatt is hisztiző párbeszédes Szabó Tímea (no meg az őt védőszárnyai alá vevő román nagykövet!) mellett.

Forradalomról vizionál a gyurcsányista Krupiczer Ferenc 11

Amellett a Szabó Tímea mellett, aki nemes egyszerűséggel „hentesnek” nevezte az Országgyűlésben az emberi erőforrások miniszterét, Kásler Miklóst… (Igaz, ha már a klasszikus Lenin-viccet idézzük, Kásler még örülhet, hogy Krupiczerék „csak” így kedveskedtek neki, hiszen Márki-Zayhoz hasonlóan őrültnek is minősíthették volna.)

Forradalomról vizionál a gyurcsányista Krupiczer Ferenc 15

Mérgezett gúnynyilaival nem kímélte Müller Cecília országos tisztifőorvost sem.

Forradalomról vizionál a gyurcsányista Krupiczer Ferenc 17

Forradalomról vizionál a gyurcsányista Krupiczer Ferenc 9

Hab a tortán, hogy – úgy tűnik – az „ízig-vérig demokrata és békeharcos” Krupiczernek mindenki „hülye”, aki nem ért vele egyet, aki másként gondolkodik. Erre utal, hogy egy bejegyzésében „Fidesz-majmoknak” és „Fidesz-birkáknak” degradálta a kormánypártok szavazóit, támogatóit.

Forradalomról vizionál a gyurcsányista Krupiczer Ferenc 8

Summa summarum: Krupiczer Ferencnek szemmel láthatóan nem tett jót a járványhelyzet és a karantén feszültsége. Bizonyára fellélegzett, és talán a vásárhelyiek is fellélegezhetnek, hogy elérkezett az óvatos lazítások időszaka. A friss levegő ugyanis csodákra képes! Jót tesz a testi-lelki, a mentális egészségnek is: ellazít, megnyugtat, megtisztít. Ugye, így lesz?