Jellemzően borús, esős idő várható az első tavaszi héten

Kedd hajnalban főként a Duna-Tisza közén és a Dél-Alföldön felhős marad az idő, másutt többnyire megszűnnek a gomolyok, nagy területen ki is derül az ég. A középső területeken este, késő este még lehetnek záporok, majd ott is megszűnik a csapadék – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Este helyenként lesznek élénk széllökések, hajnalig azonban mindenütt mérséklődik a légmozgás. A késő esti 9, 16 fokról hajnalra 4 és 13 fok közé hűl le a levegő, északkeleten lesz hűvösebb, míg a felhős Dél-Alföldön az enyhébb idő.

Kedden napközben észak felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, amely később szakadozik, és egyre inkább gomolyossá válik. Szórványosan valószínű zápor, zivatarra keleten és az Alpokalján van nagyobb esély. Északkeleten átmenetileg zárt is lehet a felhőtakaró, arrafelé eső is előfordulhat.

Az északias szél a Dunántúlon több helyen lesz erős. Záporok, zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 23 fok között valószínű, de északkeleten néhol kissé hűvösebb is lehet.

Forrás: hirado.hu