Vásárhelyi Fidesz: egy bűnözőt alkalmazott Márki-Zay a városházán 1

Az az 51 éves férfi, aki a napokban két fegyveres rablást is elkövetett Szegeden, a hódmezővásárhelyi városházán Márki-Zay Péter bizalmas embere volt – jelentette ki Cseri Tamás önkormányzati képviselő szerdán. A fideszes politikus ismertette: a csoportvezetőnél, jogásznál már itt is felmerült a visszaélés gyanúja, amik miatt csak most indult eljárás, holott korábban kellett volna. Miért és mire várt, miért hallgatott ez ügyben eddig a polgármester?

– Egy férfi egy szegedi postán és egy virágboltban is fegyveres rablást követett el a napokban. Márki-Zay Péter egy keddi összaparátusi értekezleten egyértelművé tette, hogy kiről van szó: az 51 éves illető a Hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatalban csoportvezető és jogász volt. A rendőrség őt gyanúsítja a bűncselekmények elkövetésével – ismertette szerdai sajtótájékoztatóján Cseri Tamás.

Vásárhelyi Fidesz: egy bűnözőt alkalmazott Márki-Zay a városházán 2

A képviselő hozzátette, a férfit februárban elbocsátották a városházáról, mivel kiderült, hogy visszaélések történhettek a lakáscsoportnál. – A polgármester csak most számolt be arról, hogy feljelentést tesz ennek kapcsán korrupciós ügyek, összesen 100 kétes eset miatt. Viszont felmerül a kérdés, hogy az, aki folyamatosan harcol a korrupció ellen, miért hallgat hónapok óta arról, hogy egy bizalmas jogásza bűncselekményekbe keveredett? – vetette fel a fideszes politikus.

Cseri Tamás szerint a polgármesternek erről azonnal tájékoztatnia kellett volna a lakosságot, mint ahogy akkor is mindig kiállt a sajtó elé, amikor a korábbi, fideszes városvezetésnél vélt korrupciót. – Most miért nem tett így, amikor egy bűnözőt alkalmazott a hivatalában? – folytatta Cseri, kiemelve, az elmúlt harminc évben nem volt arra példa Vásárhelyen, hogy egy egykori hivatali dolgozót fegyveres rablással és hivatali visszaéléssel gyanúsítsanak.

Vásárhelyi Fidesz: egy bűnözőt alkalmazott Márki-Zay a városházán 5

Benkő Zsolt ezt azzal egészítette ki: már 2018-ban látható volt, hogy Márki-Zay Péter mindent megtesz azért, hogy lezüllessze a polgármesteri hivatalt. Két év alatt több mint hatvan kiváló, tapasztalt szakember hagyta ott a városházát, és az is jelzésértékű, hogy a település megyei jogú városként fél éve nem talál jegyzőt.

– Emellett már informatikai közbeszerzés kapcsán 13 millióra megbüntette az önkormányzatot a Közbeszerzési Hatóság, illetve a beléptetőrendszerrel kizárják a vásárhelyieket a hivatalból – emlékeztetett a fideszes városatya. Még elmondta: szomorúan értesültek arról, hogy a szegedi bűncselekmény-sorozatnak vásárhelyi előzményei, szálai is vannak.