Bíróság

Megsértette Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere Juhász Tünde kormánymegbízott és Holubán Csilla járási hivatalvezető jóhírnevét; ezt állapította meg jogerős ítéletével a Szegedi Ítélőtábla. A pernyertesek a 400-400 ezer forintos sérelemdíjat a vásárhelyi kórház részére ajánlják fel – minderről a megyei kormányhivatal sajtószolgálata tájékoztatott.

A közlemény szerint Márki-Zay Péter valótlanul állította azt Facebook-bejegyzésében, hogy a Csongrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és a Szegedi Járási Hivatal vezetője úgy adtak olasz szemét behozatalára engedélyt, hogy tisztában voltak ennek káros következményeivel. Továbbá a vásárhelyi polgármester jogsértően állította: döntésükkel hozzájárultak a vásárhelyi gyermekek mérgezéséhez, ezért a Legfőbb Ügyész vádat emel ellenük különös kegyetlenséggel elkövetett tömeggyilkosságért. Az Ítélőtábla amellett, hogy megállapította a jóhírnév megsértését, eltiltotta Márki-Zay Pétert a további jogsértéstől is.

A Szegedi Ítélőtábla nem engedve a politikai zsarolásnak és fenyegetésnek jogerős döntésével kimondta: a munkájukat végző közigazgatási szakemberek nem lehetnek nemtelen politikai támadások célpontjai és áldozatai.

Juhász Tünde kormánymegbízott és Holubán Csilla járási hivatalvezető a részükre megítélt 400-400 ezer forint sérelemdíjat a hódmezővásárhelyi kórház részére, jótékony adományként ajánlják fel, amennyiben Márki-Zay Péter eleget tesz a jogerős döntésben meghatározott fizetési kötelezettségének.  A pervesztes hódmezővásárhelyi polgármesternek 15 napon belül kell megfizetnie a sérelemdíjat – közölte a Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata.

Korábbi cikkünk:

Valótlan állítás, jó hírnév megsértése – újabb pert vesztett Márki-Zay!