Márki-Zay szintet lépett: fenyegetést küldött az ügyében ítélő bírónak (videók)

Még a látszatra sem ad Hódmezővásárhely polgármestere, aki a jelek szerint kézivezérelt lejáratógépezetté silányítja a helyi adófizetők tízmillióiból fenntartott városházi média-, pontosabban propagandacentrumot.

Végleg kibújt a szög a zsákból, avagy kimutatta a foga fehérjét Márki-Zay Péter. Kiderült, miért volt számára mindennél fontosabb, hogy a város, avagy a vásárhelyi lakosok 80 millió forintját médiacentrum címszó alatt agymosásra szórja el. Vásárhely polgármestere a látszatra sem ad: a jelek szerint annyit tesz neki az agyonmantrázott „BBC-sztenderd”, hogy kézivezérelt lejáratógépezetté silányítja a helyi adófizetők tízmillióiból összetákolt városházi propagandaközpontot.

Márki-Zay még a látszatra sem ad: felettébb pikáns, hogy a napokban nem az érintett városházi szócsövek jelentették be, hanem maga a „politikai agy”, a polgármester hozta nyilvánosságra: a vásárhelyi médiacentrum sorozatot indít az előző városvezetés és/vagy a helyi Fidesz úgynevezett visszaéléseinek bemutatására, hozzátéve: „ehhez Horváth András máris elfogadta meghívásunkat” (sic!). E helyütt csak felvetjük az apró kérdéseket, vajh, egyáltalán ki az a Horváth András, és mit tett le az asztalra, hogy megmondóemberként próbálja eladni a városvezető, és vajon mibe kerül Vásárhelynek, hogy materialista keresztény politikai mentora megint rászabadítja a városra… Ennél is pikánsabb a szóhasználat: „meghívásunkat”, valamint a tény, hogy egy politikus, azaz a polgármester tálalta (találta ki), mit fog csinálni az önkormányzati sajtóközpont. Melyről – tűpontos elemzésében – a balliberális Mérce is bemutatta: akárki akármit hazudik, soha nem lehet szabad és független, az ugyanis elvből kizárt az egyértelmű politikai háttér miatt! Persze nem ez az első (és tutira nem is az utolsó) alkalom, hogy Márki-Zay kézivezérli a lakájsajtót, hiszen információnk szerint a Cseri Tamással folytatott korábbi tévévitája is úgy született meg, hogy a fideszes politikus egy húsba vágó kommentje után a polgármester vasárnap délután telefonon felhívta politikai ellenfelét, a Facebook helyett menjenek be a stúdióba, majd miután Cseri igent mondott, a városvezető máris kiadhatta a propiközpontnak, mi lesz a másnapi műsor…

E tekintetben fontos kiemelni azt is: miközben a koronavírus-járvány okozta egészségügyi és gazdasági válságra, a veszélyhelyzetre hivatkozva a városvezetés brutálisan megszorította az önkormányzati intézmények, cégek dolgozóit (csaknem száz munkavállaló bérét vágták vissza 50-75 százalékkal „önkéntes beleegyezésüket kérve, szigorúan humánus megfontolásból, mély szociális érzékenységről tanúbizonyságot téve”, azaz közel száz vásárhelyi család megélhetését tették kockára!), a Márki-Zay-média büdzséjét nem kurtították, sőt, úgy tűnik, arra sem sajnálták a város pénzét, hogy horribilis fizetésekért Szegedről, Botka László mellől importáljanak Vásárhelyre sajtómunkatársakat!

De talán máris túl sok szót fecséreltünk Márki-Zay homokozójára, ennél sokkal érdekesebb és izgalmasabb a polgármester politikai módszertana és stratégiája abban a helyzetben, mikor az elmúlt hetekben másról sem szóltak a hírek Vásárhelyen, minthogy a csőd szélén táncol az önkormányzat, hitel nélkül a jelenlegi adatok tükrében augusztusig fizetőképes a város, és elbocsátások is jöhetnek. No meg arról, hogy az üres kassza miatt hiába próbálta visszafelé dobálni a sarat, a hírhedt korrupcióüldöző polgármester egyetlen visszaélést sem tudott felmutatni az előző, fideszes városvezetések idejéből, tekintettel arra, hogy amúgy is csekély számú büntetőfeljelentése kapcsán az eljáró hatóságok sorra állapították meg: egyik úgynevezett „ügyben” sem történt bűncselekmény. Vagy arról, hogy a városvezető permanens politikai háborúskodása és teszetoszasága miatt Vásárhely máris súlyos tízmilliárdoktól eshetett el a Modern Városok Programban!

Márki-Zay a jelek szerint megtalálta a választ a káoszra, avagy a csődhelyzet ellenszerét. Miután lebukott, hogy bő két év alatt egyetlen korrupciós ügyet sem tudott felmutatni, még tovább erőlködik, még jobban túrja a szekrényeket. Üres a kassza, hát még nagyobb elánnal kutatja a múltat, és mutogat visszafelé. Augusztusig tud fizetni az önkormányzat, leépítések réme fenyeget, hát prédikációba ojtott öncélú politikai vitát provokál, nap nap után lyukat akar beszélni az orruknál fogva vezetett vásárhelyiek hasába. Megbukott mint vezető, hát másokat; mindenki mást hibáztat. Képtelen érdemi eredményt, teljesítményt felmutatni a városvezetésben, a városfejlesztésben, hát lejáratókampányt indít politikai ellenfeleivel szemben (akik közül nem egy már nem is aktív a helyi közéletben): vásárhelyiek besározására, lejáratására szórja el a vásárhelyi adófizetők tízmillióit.

A polgármesteri munka helyett továbbra is kommunikációs kampányt folytat(na). Tudják, egészen addig, míg a vásárhelyiek meg nem unják a lejárt lemezt