HFC U13: Mindenki ki volt éhezve a közös edzésekre

A Hódmezővásárhelyi FC U13-asai is kis csoportokban, de közösen edzenek. Marton Bencével, a korosztály edzőjével beszélgettünk.

Nem volt könnyű az online edzésekkel zsúfolt időszak a Hódmezővásárhelyi FC U13-asai számára sem. Igaz Marton Bence, a csapat edzője igyekezett mindent megtenni annak érdekében, hogy a gyakorlás a lehető leghasznosabb legyen a fiatalok számára.

„Igyekeztem elkészíteni azokat a feladatokat, amit utána ők otthon gyakorolnak. Azért is volt ez fontos, mert mégis csak könnyebb a gyerekeknek valamit úgy gyakorolni, hogy látják a feladatot, amit el kell végezni, mintha csak le van írva a feladat. Egy mozgás gyakorlását nem lehet pusztán papíron leírni, a bemutatás nagyon fontos, hogy normálisan elsajátítható és begyakorolható legyen a feladat” fogalmazott az edző.

Hozzátette, hogy habár nem mindenki küldött videókat és fotókat, mégis biztosra vehető, hogy az otthoni gyakorlást a gyerekek nem mulasztották el.

„Ahogy elkezdődtek az edzések, ezek a gyakorlatokat kezdtük elcsinálni és ott rögvest visszacsatolás volt, hogy a gyerekeknek ezek nem új feladatok voltak, hanem jelezték, hogy ismerték ezeket a videókból és a gyakorlat végrehajtásán is látszott, hogy már kipróbálták, gyakorolták. Ez volt a legjobb visszacsatolás. Amint lehetett kezdeni, mi is kezdtük, már a harmadik hetet tapossuk. Mindenki ki volt erre éhezve, hiszen mégis csak egy közösségről van szó, egy csapatjátékról. Otthon nem lehet ezt nagyon csinálni. A meghatározott szabályokat betartjuk, 10 fővel, kis csoportokban készülünk a szabadtérben.”

A munka tehát végre elindulhatott, a cél pedig az lehet, hogy a következő szezonra csiszolják tudásukat a gyerekek.

Forrás: hfc1912.hu