Nincs akadály: a laktanyában teljesítették az Ultrabalatont a szegedi tűzoltók! (videó) 2

A szegedi tűzoltóságon régóta nagy hagyománya van a sportnak. A kollégák rendszeres résztvevői az utcai futóversenyeknek, többnapos, vagy hosszú távú futásoknak, tűzoltó erőfelmérő versenyeknek. Tizenhat éve alakult meg a Futótűz Futóklub Szeged Tűzoltóság, és ebben az évben rendezték meg az első Futótűz Futóvetélkedőt is. Mára már országos szintűre fejlődött a rendezvény, amelyet évek óta Szeged impozáns belvárosában tartanak – adta hírül a katasztrófavédelem.

A koronavírus elleni védekezések miatt hozott intézkedések a sportversenyeket is érintették. Az ország legnagyobb futóversenyét, az Ultrabalatont sem engedi megtartani a korlátozás, holott a 2007-től megrendezett balatoni körbefutáson a szegedi tűzoltók minden évben részt vettek, alkalmanként több csapattal is. Két éve például céges kategóriában a negyedik helyezést érték el.

Nincs akadály: a laktanyában teljesítették az Ultrabalatont a szegedi tűzoltók! (videó)

A sportbarát tűzoltók elgondolkodtak, hogy a járványügyi intézkedések betartása mellett hogyan lehetne teljesíteni ezeket a kihívásokat. Ekkor körvonalazódott az ötlet, hogy a 221 kilométeres távot futópadon teljesítik, helyszínnek pedig a szegedi tűzoltóság laktanyájának szertárát választották.

A „balatoni” távot negyvenhét munkatárs futotta le az előzetesen elkészített időbeosztás alapján, mindössze 17 óra 40 perc alatt. A résztvevők a számukra kijelölt időpont előtt harminc perccel érkeztek a futásra kijelölt szertárrészbe, a megfelelő higiéniai és beléptetési előírások elvégzését követően. A két futópad lehetőséget biztosított a folyamatos futás mellett a megfelelő fertőtlenítési feladatok elvégzésére is.

Nincs akadály: a laktanyában teljesítették az Ultrabalatont a szegedi tűzoltók! (videó) 1

A résztvevőket jó érzéssel töltötte el, hogy speciális keretek között teljesíthették az Ultrabalatont Szegeden.

Fotó: Szeged HTP
Forrás: BM OKF
Videó: Petrács Alex