Valljon szerelmet Szeged idén is a Szabadtérivel!

Több vásárhelyi olvasónk is panaszkodott szerkesztőségünknek annak kapcsán, hogy nem kapta még vissza az erre az évre vásárolt Szegedi Szabadtéri Játékokra szóló jegyek árát, holott visszaigényelte azt. Megkerestük a szervező céget és azt a tájékoztatást kaptuk, hogy csak a tiltórendelet és a részletszabályok hivatalos megjelenése után kerülhet sor a visszaváltásokra.

Mint ismert: a koronavírus-járvány miatt augusztus 15-ig nem lehet tömegrendezvényeket tartani, ezért ellehetetlenül a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évada.

A játékokat szervező nonprofit Kft. ezt követően közleményt adott ki, melyben azt írták, a nézőknek három módjuk lesz a jegyek visszaváltására. Az első, hogy lemondanak azokról, ezzel támogatva a cég működését. A második, hogy szabad felhasználásúvá váltják a belépőjüket, melyet jövőre egy tetszőleges előadáson érvényesíthetnek, míg a harmadik, hogy visszaigénylik az idén befizetett pénzüket.

Lapunkat több olyan olvasónk kereste meg, akik az utolsó lehetőséget választották. Egyikük azt írta, május 4–én hívta fel telefonon a Kft.-t, és azt a választ kapta, hogy az informatikai rendszer fejlesztése május 10-re készül el, addig legyen türelemmel. Azonban azóta sem kapta meg a jegyek árát, holott május 11-én ismét érdeklődött az ügyben.

A témában megkerestük a Szabadtérit, ami arról tájékoztatott: megkezdték az előkészületeket a megvásárolt jegyek visszaváltására, cseréjére. – A tiltórendelet és részletszabályainak hivatalos formában történő megjelenésére várunk, és bár mi a kollégáinkkal felkészültünk a jegyekkel kapcsolatos teendőkre, csak ezután tudjuk megkezdeni az idei évad belépőinek cseréjét, visszaváltását – ismertették.

Tehát egyelőre várniuk kell azoknak, akik a kialakult helyzet miatt visszakérték a pénzüket.

Fotó: Archív