Kis lépés ez a Tornyai Múzeumnak, de hatalmas ugrás a fiatal vásárhelyi alkotónak

A budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kerámiatervezés szakos, végzős hallgatója, a hódmezővásárhelyi Nagy-György Ágnes kiállítását mutatták be kedden a Tornyai János Múzeumban. A kiállítás a járvány miatt nem látogatható, azonban a végzős diáknak hatalmas segítséget nyújtott a múzeum ezzel a lehetőséggel.

Képiró Ágnes, a Tornyai János Múzeum művészettörténésze elmondta, hogy nagy örömmel segítették az ifjú művészt azzal, hogy teret és szakértő kezeket biztosítottak számára. Azon kívül ugyanis, hogy a helyszínt biztosították, szakértő munkatársak segítették berendezni a kiállítást.

Kis lépés ez a Tornyai Múzeumnak, de hatalmas ugrás a fiatal vásárhelyi alkotónak 1

A tegnapi napon elkészült kortárs kiállítás nem csak a fiatal szellemiséget közvetíti, hanem azokat a hagyományokat is, melyek Vásárhelyre és környékére jellemzőek. A helyiek életében ősidők óta szerepet játszik a kerámia, ami ezen a tárlaton is előkerül.

Kis lépés ez a Tornyai Múzeumnak, de hatalmas ugrás a fiatal vásárhelyi alkotónak 3

Nagy-György Ágnes kifejtette, hogy a diplomamunkája egy olyan tájkép és szoborsorozat, amely kültéri és beltéri alkotásokból áll. A célja az, hogy a természetes folyamatokat mutassa be, és láthatóvá tegye az időt. Éppen ezért lett a kiállítás címe az, hogy Timescapes, ami magyarra fordítva annyi tesz: időtáblák.

Kis lépés ez a Tornyai Múzeumnak, de hatalmas ugrás a fiatal vásárhelyi alkotónak 2