Katonai futók Hódmezővásárhely belvárosában

A COVID-19 koronavírus okozta járványhelyzethez kapcsolódóan a Magyar Honvédség május 20-án Honvédelmi Országfutás a Magyarok Egészségéért elnevezésű eseményt szervez Magyarország azon településein, ahol a honvédség katonái szolgálatot teljesítenek.

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár is részt vesz az eseményen, ezért 2020. május 20-án 10 és 14 óra között Hódmezővásárhelyen futókra kell számítani Zrínyi Miklós Laktanya – Ady Endre út – Hősök tere – Dr. Imre József utca – Zrínyi utca – Nyizsnyai Gusztáv utca – Lázár utca – Dr. Rapcsák András utca – Kossuth tér – Városház utca – Hősök tere – Dr. Genersich Antal utca – Kodály Zoltán utca – Hóvirág utca – Ipoly utca – Ady Endre út – Zrínyi Miklós Laktanya útvonalon.

A futók alapvetően a kerékpárutakat használják és a nagyobb kereszteződésekben katonai forgalomszabályzók biztosítják az eseményt.

Habár a járványügyi helyzetben tömegrendezvények megszervezésére, illetve csoportos sportolásra nincs lehetőség, mégis virtuálisan bárki csatlakozhat az eseményhez úgy, hogy az önállóan lefutott táv eredményéről készített fotót feltölti a Magyar Honvédség Facebook oldalán létrehozott eseményhez. https://www.facebook.com/events/2690951234462212/

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy a Honvédelmi Országfutás a Magyarok Egészségéért esemény biztonságos teljesítése érdekében az említett útvonalon kellő óvatossággal és odafigyeléssel közelítsék meg a futókat.